DV: Bitno je napraviti dobar tim

Izvor: B92, 08.Jul.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DV: "Bitno je napraviti dobar tim"

Trener Partizana Ikogee kaže za B92 da grupa u kojoj se našao njegov tim u Evroligi nije najteža, ali je daleko od najlakše.

Žreb u Berlinu, koji je otvorio naš bivši selektor Svetislav Pešić, doneo je Partizanu za protivnike CSKA, Real, Ulker, Armani i Panionios. Jedan od najtrofejnijih trenera u istoriji naše košarke smatra da bio uspeh bio prolaz njegovog tima u Top 16 fazu.

"Došlo je do izmene takmičenja gde umesto tri grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dalje prolazi od osam ekipa prvih pet i najbolje rangirana šesta, sada imamo četiri grupe po šest timova gde četiri najbolja tima idu dalje. Za nas bi veliki uspeh bio plasman među 16 najboljih ekipa. Treba se skoncetrisati i napraviti tim koji ima mogućnost da napravi taj uspeh. Grupa jeste jaka, smatram da su naša grupa i grupa u kojoj se nalazi PAO za nijansu jače od grupe u kojoj se nalazi Cibona, i možda i za dve nijanse jače od preostale, četvrte grupe", rekao je Vujošević za B92.

Partizan posle svake sezone menja ekipu, jer najbolji igrači na kraju odlaze, a dolaze novi.

"Međutim, ni nalaženje u toj četvrtoj grupi nije nikakva garancija ukoliko nemate sopstveni kvalitet, i mogućnosti da učestvujete u najkvalitetnijem takmičenju u Evropi. Ne treba zaboraviti da smo izgubili nekoliko veoma važnih igrača, da ćemo se okupiti kasnije nego proteklih sezona, što zbog angažovanja igrača oko reprezentacije Srbije, što zbog mojih poslova oko reprezentacije Crne Gore".

Ova sezona će biti nešto drugačija, jer će ekipa kasnije krenuti u pripreme za novu sezonu smatra Vujošević.

"Okupljamo se skoro neposredno pred početak takmičenja u Jadranskoj ligi, a proteklih godina smo znali dobro da iskoristimo taj pripremni period i da u solidnoj formi započnemo takmičenje. Tim dobrim startom tokom sezone održavali smo i dobru poziciju koju smo u startu hvatali, tako da je to drugi problem, i nadam se da će klub, a i svi oni koji bi uz klub trebalo da misle na to, pomoći da se budžet potreban za igranje na bilo kom nivou, nađe i stabilizuje. Ne mora on da bude ni približno veliki koliko budžet drugih klubova koji učestvuju u Euroligi, međutim mora da bude pristojan i stabilan", izjavio je Duško Vujošević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.