Izvor: MozzartSport.com, 06.Jun.2020, 21:05

Zvezda iz prekida zapretila Partizanu, Marakana aplaudirala Raduloviću

Crveno-beli posle preokreta slavili protiv Radnika - 4:1

Utisak prosečan, rezultatski generalna proba pred jedan od najvažnijih mečeva u sezoni je - uspela. Publika se vratila na najveći srpski stadion, Crvena zvezda je ostala na pobedničkom kursu, ali je tokom duela sa Radnikom (4:1) već u podsvesti razmiišljala o onome što je očekuje za četiri dana u Humskoj. Nije bilo mnogo aplauza na Marakani, bila je to klasično odrađivanje posla koje će se pamtiti najviše po >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << debiju jednog od najtalentovanijih klinaca iz omladinske škole Crvene zvezde, Andrije Radulovića. Tinejdžer iz Kotora je po ulasku u igru demonstrirao kakvu levicu ima, pošto je savio otrvonu kiflu ka golu Radnika, ali je lopta završila nekoliko centimetara iznad rašlji. Saigrači su se potrudili da Radulović, ipak, 6. jun 2020. godine zapamati dok je živ pošto su ga nagradili izvođenjem najstrože kazne u finišu susreta.

Malo toga je Dejan Stanković dobio iz ovog meča, osim da je Crvena zvezda u laganom ritmu, meču bez prevelike potrošnje upisala još jednu recku. Morali su crveno-beli da pred 14.000 svedoka na Topčiderskom brdu da dobiju kofu otrežnjenja, kako bi ubacili u brzinu više i stigli da naplate veliku razliku u kvalitetu. Bili su u prvom poluvremenu na terenu Boaći i Garsija, tu je bio i Tomane, ali su rezultatski preokret režirali štoperi – Pankov i ovog proleća efikasni Srđan Babić, trećim pogotkom ovog proleća.

Sjajni vremenski uslovi, praćeni solidnom posetom u Ljutice Bogdana, nisu bili dovoljno inspiratvni za kombinovani tim Crvene zvezde da se pokaže u pravom svetlu. Trener srpskog šampiona Dejan Stanković značajno je promešao karte, gledajući jednim okom ka Humskoj I meču polufinala Kupa protiv Partizana. Prvi put od utakmice sa Helsinkijem u startnoj postavi se našao Branko Jovičić, tandem napadača činili su Portugalac Tomene I Ričmond Boaći. Međutim, Crvena zvezda je u uvodnoj fazi meča udarila u gusti, dupli defanzivni blok Sima Krunića.

Nije bilo dovoljno kretanja u crveno-belom timu, ritam nikako nije mogao da uhvati mladi Veljko Nikolić. Posle jednog njegovog pogrešnog pasa Dejan Stanković je okrenuo leđa terenu i uz odmahivanje rukom seo na klupu. Svestan da će nešto drugo morati da probudi njegove izabranike. Gol Radnika, nakon što je Makarić lepo izbegao ofsajd zamku u 24. minutu, došao je kao poručen da otvori meč na Marakani. Do tada smo gledali klasičnu uspavanku, bez pravog ritma i šansi. Zvezdina beskonačna inicijativa završavala se na nekih 20 metara od gola Ivana Kostića, dok su gosti pre gola Makarića imali solidnu šansu. Možda su I oštećeni za najstrožu kaznu, pošto je Gajić startovao otvorenim đonom.

Kako bilo, krv se donekle vratila u igru Crvene zvezde, nakon što su spoznali da moraju da se nalaze u rezultatskm zaostatku, i da je Radnik kadar da pokvar doživljaj u Ljutice Bogdana. Sem povratne lopte Tomenea ka Željku Gavriću, tandem Stankovićevih napadača nije uradio ništa konkretno. Škripalo je i u vezi, gde je jedino energiju donosio povratnik Branko Jovičić. Podigao je vrlo brzo sa klupe Stanković napadača Pavkova, Vulića i mladog Radulovića. Međutim, utisak o igri Crvene zvezde popravili su štoperi. Na savršene centrašut Željka Gavrića prvo je Radovan Pankov zakucao loptu u mrežu i proslavio prvenac, da bi nadugo zatim ponetirao i Srđan Babić. Za još jednu potvrdu da prekidi postaju možda i najjače oružje Stankovićevog sistema, pošto je ovog proleća Crvena zvezda devet puta matirala rivala na taj način.

Bilo je jasno na početku drugog poluvremena da će Dejan Stanković nastaviti svojevrsnu audiciju i želeti da što više kiseonika u plućima sačuva izabranicima. Od početka drugog poluvremena videli smo Vulića, Degeneka i talentovanog Andrije Radulovića. Na već opisan način jedan od junaka Zvezdinih izdanja u omladinskoj Ligi šampiona mogao je da uđe u istoriju seniorskog fudbala. I postigne prvenac posle jedva 60 sekundi na terenu. Imao je još jedan zapažen pokušaj Radulović, kao I želju da prisutnoj publici na Marakani demonstrira čarobne moći levice, koje su ga krasile tokom juniorskog staža. U nedostaku pravih šansi pažnju je privlačio Željko Gavrić i driblinzima.

Tačka je stavljena posle prekršaja nad Simićem. Čekao se izvođač, dok neko iz stručnog štaba nije pokazao prstom ka Andriji Raduloviću. Nejgov pogodak je utisak večeri. Na kraju je veliku želju krunisao i Veljko Simić, koji je ušao u igru sa velikom željom da se dokaže i uspeo je u tome.

CRVENA ZVEZDA – RADNIK 4:1 (2:1)

/Pankov 30, Babić 38, Radulović 85pen, Simić 90 - Makarić 24/

Stadion: Rajko Mitić

Kapacitet: 14.381

Sudija: Jovan Šegrt

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Pankov, Babić, Konatar (od 46. Degenek) - Garsija (od 46. Radulović), Jovičić, Nikolić (od 46. Vulić), Gavrić (od 74. Simić) - Boaći (od 60. Pavkov), Tomane.

RADNIK: I. Kostić, Stevanović, Stanković, Kričak - Dimitrić (od 66. Kojić), Pejčić, Stojanović, Mitošević, Danoski (od 72. Mićić) - Makarić, Stamenković (od 72. Georgiev).

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.