Živković doneo pobedu Partizanu u Augsburgu

Izvor: RTS, 01.Okt.2015, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković doneo pobedu Partizanu u Augsburgu

Fudbaleri Partizana savladali su u gostima Augsburg sa 3:1 u utakmici 2. kola L grupe Lige Evrope. Strelci su bili Živković u 31. i 62. i Đi (autogol) u 54. za Partizan, a Bobadilja u 57. minutu za Augsburg. Crno-beli su u 1. kolu pobedili u Beogradu holandski AZ Alkmar sa 3:2.

Predstavnik Srbije prikazao je odličnu igru i potpuno zasluženo ostvario značajan trijumf, kojim je preuzeo vođstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u grupi.
Partizan je u prethodnoj utakmici u Beogradu pobedio holandski AZ Alkmar sa 3:2 i sada je na čelu tabele jedini s maksimalnim učinkom.U drugoj utakmici AZ Alkmar je na domaćem terenu savladao Atletik Bilbao sa 2:1.
Partizanu je ovo bila prva pobeda u Nemačkoj u takmičarskim utakmicama i prva pobeda u gostima u Ligi Evropa ikad.
Šampion Srbije poveo je kada je Stefan Babović na sredini terena poslao dug pas unapred, a Živković je prihvatio loptu, prevario dvojicu čuvara, ušao u šesnaesterac i sa same ivice prebacio loptu na levu nogu i sjajno savladao Marvina Hica.
Partizan je u prvom poluvremenu ostao bez Abubakara Oumarua, koji je morao da izađe zbog povrede.
Augsburg je krajem prvog i početkom drugog poluvremena imao seriju šansi, ali je golman Živko Živković u dva navrata spasao "siguran" gol, a Bobadilja je šutirao preko gola.
Partizan je poveo sa 2:0 posle kornera koji je izveo Živković, a Đi se nije snašao i greškom je smestio loptu u mrežu za još veće vođstvo crno-belih.

Augsburg je smanjio kada je Bobadilja primio loptu pri vrhu šesnaesterca, spustio je na levu stranu do Halila Antiltopa, koji je navukao dvojicu čuvara na sebe, a onda je vratio Bobadilji, koji je sigurno savladao Živkovića.
Kratko je trajala nada domaćih jer je pet minuta kasnije Marko Jevtović pokupio slobodnu loptu, centrirao na drugu stranu do Živkovića, a on je iz šesnaesterca snažno udario, da bi lopta u letu zakačila jednog odbrambenog igrača, promenila pravac i završila u mreži. To je bio treći gol na utakmici u razmaku od devet minuta.
Samo dva minuta kasnije, Partizan je ostao sa 10 igrača jer je Subić napravio grub faul bez potrebe i dobio drugi žuti karton.
Domaći tim je posle toga preuzeo inicijativu i napadao, a gosti su se uspešno branili i odbranili.
U 3. kolu L grupe Partizan 22. oktobra dočekuje Atletik Bilbao.
Ovako je protekao meč u Augzburgu:
20.50 - Kraj meča, Pobeda Partizana u Augsburgu 3:1!
20.42 - Još jednom maestralni Živko Živković spasava mrežu Partizana. Trohovski je tukao iz slobodnog udarca, naš golman na mestu. 
20.22 - Prinudna izmena, Petrović na terenu umesto Božinova.
20.20 - Partizan ostaje sa deset igrača, Subić dobija drugi žuti karton.
20.19 - GOOOL! Partizan vodi sa 3:1! Još jedan pogodak Živkovića koji je šutnuo sa oko 16 metara, lopta je pogodila jednog od odbrambrenih igrača i prevarila golmana Augzburga.

20.14 - GOOOL! Augzburg smanjuje prednost Partizana - 1:2! Sjajna kombinacija Altintopa i Bobadilje koji posle bezbroj šansi uspeva da zatrese mrežu Živka Živkovića.

20.11 - GOOOL! Partizan vodi sa 2:0! Autogol, odbrambeni fudbaler Augsburga Dong nespretno je reagovao posle kornera i sproveo loptu u svoju mrežu.

20.04 - Opsada na gol Partizana, sjajni Živko Živković još jednom sprečava Bobadilju da se upiše u strelce. 
20.03 - Nastavljen meč u Augzburgu. Nova izmena kod crno-belih, Ostojić na terenu umesto Balažica. Dvostruka izmena i kod fudbalera domaćih.
19.47 - Kraj prvog poluvremena. 
19.31 - GOOOL! Partizan vodi sa 1:0. Minijatura Andrije Živkovića koji je prošao po desnoj stran, driblingom izbacio dvojicu protivničkih fudbalera, i preciznim šutem matirao golmana Augzburga.

19.27 - Živko Živković brani strašan šut Raula Bobadilje koji je u dosadašnjem delu meča najveća pretnja po gol Partizana.  
19.21 - Trener Milinković prisiljen da zameni Umarua već u 20. minutu zbog povrede. Na terenu Božinov.
19.13 - Velika šansa za doćina, volej šut Bobadilje pogađa Subića na gol liniji.
19.05 - Zbog prilično oštrog starta nad Bobadiljom, fudbaler Partizana Jevtović dobio je žuti karton. 
19.00 - Počeo je meč, prvi sa centra su krenuli igrači Partizana.
18.40 - Poznati su i sastavi timova:
Partizan: Živković Živko, Vulićević, Balažic, Fabricio, Subić, Jevtović, Brašanac, Babović, Živković Andrija, Stevanović, Umaru.
Augzburg: Hic, Verher, Kalsen-Braker, Jeon-Ho, Fulner, Bejer, Ja-Čeol, Halil Altintop, Dong-Von, Matavž, Bobadilja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PALI NEMCI POSLE 30 GODINA Živković odveo Partizan na vrh grupe Lige Evrope!

Izvor: Blic, 01.Okt.2015

Partizan pune tri decenije nije uspeo da pobedi nemački tim, a onda je sa 3:1 (1:0) srušio Augsburg na gostovanju, u 2. kolu Lige Evrope! Šampioni Srbije su u poslednjih sedam gostovanja bundesligašima doživeli poraze, da bi sada prevazišli dve povrede i crveni karton za veliki trijumf i vrh grupe...

Nastavak na Blic...

Sve vas voli Žile! (foto)

Izvor: Sportske.net, 01.Okt.2015

Najbolji fudbaler Partizana oglasio se na Tviteru posle svoje sjajne partije u Augsburgu i ubedljive pobede crno-belih...Posle jednog veoma lošeg perioda na domaćoj sceni, fudbaleri Partizana su večeras pokazali svoje pravo lice, i to u sred Augsburga, u Ligi Evrope...Crno-beli su upisali i drugi...

Nastavak na Sportske.net...

PARTIZAN JE U MODI: Fudbaler ‘parnog valjka’ ponovo kandidat za igrača kola Lige Evrope?

Izvor: HotSport.rs, 02.Okt.2015, 10:27

Fudbaleri Partizana napravili su veliko iznenađenje pobedom nad Augsburgom u L grupi Lige Evrope, a sada bi jedan fudbaler crno-belih mogao da dobije laskavo priznanje najboljeg igrača kola.. . Pre dve nedelje ono je pripalo Abubakar Oumaruu. Kamerunac je u prvom kolu dva puta savladao čuvara mreže...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.