Partizan slavio u Kruševcu, TSC poražen, trijumf Javora u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2023, 16:27

Partizan slavio u Kruševcu, TSC poražen, trijumf Javora u Novom Sadu

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Kruševcu ekipu Napretka rezultatom 1:0 (0:0) u 20. kolu Superlige Srbije. Jedini gol na utakmici postigao je Fuseni Dijabate u 61. minutu.

"Crno-beli" su trenutno drugi na tabeli sa 46 bodova. Partizan sada ima osam bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Napredak je 11. sa 19 bodova.

Petrić: Odradili smo posao na najbolji mogući način, ali nije trebalo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << igramo

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić izjavio je danas da je zadovoljan pobedom protiv Napretka, ali je dodao da zbog teških vremenskih uslova meč 20. kola Superlige Srbije u Kruševcu nije ni trebalo da bude odigran.

"Žao mi je ovih momaka što su igrali danas po ovom terenu. Četiri glave su pukle danas. Ne kažem da ne bi da je bio normalan teren... Nismo danas trebali da igramo. Svaka čast i igračima i navijačima koji su došli. Mi smo odradili posao na najbolji mogući način, ali moglo je da ode i na drugu stranu", rekao je Petrić posle meča za TV Arena sport.

Trener Napretka Dušan Đorđević izjavio je da je njegov klub bio ravnopravan rival Partizanu.

"Moj utisak je da smo bili dostojan rival Partizanu, diktirali smo tempo u prvom poluvremenu, ali nismo uspeli da postignemo gol. Partizan je iz jedinog pravog udarca postigao gol. Nadam se da ovo izdanje našeg tima vodi ka boljim rezultatima Napretka", rekao je Đorđević.

Partizan će u narednom kolu na svom terenu igrati sa ekipom Mladosti iz Novog Sada, dok će Napredak gostovati TSC-u.

Utakmica je kasnila sa početkom sedam minuta, pošto se razmatralo da li da startuje zbog loših vremenskih uslova i zaleđenog terena na stadionu u Kruševcu.

U prvom poluvremenu oba tima su stvorila po jednu veliku šansu. Prvo je Marko Šarić u sedmom minutu propustio priliku da Napredak dovede u vođstvo, a onda je dva minuta kasnije Nemanja Jović imao zicer za "crno-bele". Do kraja prvog poluvremena nije bilo golova, a Napredak je izveo čak devet kornera, Partizan nijedan.

Napredak je bolji rival na startu drugog dela meča, a Partizan je poveo u 61. minutu. Dijabate je šutirao ka golu Napretka, a lopta je na putu ka mreži zakačila Dejana Kerkeza i prevarila je golmana domaćeg tima Nikolu Petrića.

Napredak je posle primljenog gola zaigrao angažovanije, imao je nekoliko prilika za izjednačenje, a promene rezultata nije bilo. Partizan je u 88. minutu imao veliku priliku, a Kerkez je sa gol linije izbacio loptu posle udarca Bibarsa Natha. "Crno-beli" su uspeli u finišu da izdrže pritisak Napretka i stigli do prve pobede u nastavku sezone.

Preokret Novog Pazara protiv TSC-a

Fudbaleri Novog Paraza pobedili su pred svojim navijačima u 20. kolu Superlige ekipu TSC-a, 2:1 (0:0).

Tako su na najbolji način započeli drugi deo sezone, a ovo im je bio deseti trijumf od starta sezone. Sve bitno na ovom meču desilo se u drugom poluvremenu, kada su postignuta sva tri gola.

Poveli su gosti i to u 64. minutu kada je Saša Jovanović zatresao mrežu domaćina.

Ipak, do kraja smo videli rezultatski preokret Novi Pazar je do izjednačenja stigao u 80. minutu, a sa nekoliko metara od gola Bojica Nikčević je poslao loptu iza leđa golmana Ilića.

Pobedu Novom Pazaru doneo je u 89. minutu mladi Slobodan Stanojlović. Fudbaler, koji je došao upravo iz redova TSC-a, sigurnim udarcem sa desetak metara pogodio je za konačnih 2:1.

Javor sačuvao tri boda na "Karađorđu"

Fudbaleri Javora pobedili su Mladost GAT na "Karađorđu" rezultatom 3:2, u poslednjem meču 20. kola Superlige.

Ivanjičani su do trijumfa stigli posle preokreta i goleade, a vrlo lako su mogli bez nje da ostanu u završnim momentima meča.

Domaći su bili ti koji su poveli na ovoj utakmici preko Maskimovića, koji je u 10. minutu realizovao penal.

Do pauze, Javor stiže do vođstva. Prvo je Gigić u 29. izjednačio, da bi u 34. minutu Kempbel omogućio preokret svom timu.

Ratković je u 78. minutu najavio pobedu gostiju, ali je Mituljikić dao nadu Mladosti da može do boda.

U šestom minutu nadoknade, domaći su imali dva pokušaja iz peterca da stignu do remija, ali nisu uspeli.

Javor je 12. na tabeli sa 19 bodova, dok je Mladost GAT pretposlednji sa 13 osvojenih poena.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.