ZVEZDIN BRAZILAC EVANDRO DOBIO SRPSKI PASOŠ

Izvor: Kurir, 04.Avg.2011, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVEZDIN BRAZILAC EVANDRO DOBIO SRPSKI PASOŠ

BEOGRAD - Zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uručio je pasoš fudbaleru Crvene zvezde Evandru i poželeo mu da u dresu Srbije zaigra u finalu SP 2014. godine protiv "svog" Brazila.

"Zadovoljstvo mi je što je naša zemlja bogatija za jednog uzornog sportistu i želim mu da njegova karijera bude veoma uspešna, na zadovoljstvo svih nas, bez obzira da li bude nosio dres Crvene zvezde ili možda nekog drugog srpskog kluba", rekao je

Dačić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << aludirajući na prelazak Evandrovog zemljaka Klea, takođe srpskog državljanina, iz Zvezde u Partizan.

Poznat kao veliki navijač Partizana Dačić se brzo "ispravio" i pronašao kompromisno rešenje.

"Voleo bih da Evandro u dresu Srbije zaigra u finalu Svetskog prvenstva protiv Brazila", rekao je Dačić i objasnio da je Evandro dobio dvojno državljanstvo, pošto zakoni Srbije i Brazila dozvoljavaju takvu mogućnost.

Zamenik premijera rekao je da je MUP predložio Vladi Srbije da izda pasoš i državljanstvo Evandru na zahtev Crvene zvezde i na preporuku Ministarstva omladine i sporta.

"I ranije smo uvažavali slične zahteve, ne samo fudbalerima, nego i hokejašima, džudistima, rvačima, šahistima. Ovo je tradicija koja je zaživela u mnogim državama, pa zašto ne bi i u Srbiji", poručio je Dačić.

Zvezdina "desetka" Evandro istakao je da je današnji dan poseban za njega i da dobijanje pasoša Srbije doživljava kao veliko priznanje.

"Nadam se da ću uspeti da se odužim srpskom narodu na ljubavi i poštovanju

koje mi je ukazano i da sve to prenesem na teren. Takođe, nadam se da ću zaigrati i za reprezentaciju Srbije", rekao je Evandro na portugalskom jeziku, a zatim na srpskom izgovorio: "Hvala vam, hvala vam puno".

Na svečanosti uručivanja pasoša bili su prisutni i predsednik FK Crvena zvezda Vladan Lukić, zatim potpredsednik Aleksandar Antić, savetnik predsednika Miodrag Antonijević i predsednik Sportskog društva Petar Škundrić.

"Crvena zvezda se zahvaljuje Vladi Srbije, Ministarstvu unutrašnjih poslova i ministru Dačiću posebno što su omogućili da naš državljanin postane jedan ovako kvalitetan mladi čovek i sportista". Očekujemo od njega dosta uspeha", rekao je Vladan Lukić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić Evandru uručio srpski pasoš

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2011

BEOGRAD -..Zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uručio je danas pasoš fudbaleru Crvene zvezde Evandru i poželeo mu da u dresu Srbije zaigra u finalu SP 2014. godine protiv "svog" Brazila..."Zadovoljstvo mi je što je naša zemlja bogatija za jednog uzornog sportistu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Evandro u dresu Srbije protiv Brazila u finalu SP

Izvor: Studio B, 04.Avg.2011

Zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uručio je pasoš fudbaleru Crvene zvezde Evandru i poželeo mu da u dresu Srbije zaigra u finalu SP 2014. godine protiv "svog" Brazila..."Zadovoljstvo mi je što je naša zemlja bogatija za jednog uzornog sportistu i želim mu da...

Nastavak na Studio B...

Srpski pasoš za Zvezdinog Brazilca Evandra

Izvor: Glas javnosti, 05.Avg.2011, 07:07

BEOGRAD - Zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uručio je pasoš fudbaleru Crvene zvezde Evandru i poželeo mu da u dresu Srbije zaigra u finalu SP 2014. godine protiv "svog" Brazila..."Zadovoljstvo mi je što je naša zemlja bogatija za jednog uzornog sportistu i želim...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.