ŽELJKO OBRADOVIĆ: Svi pričaju o trojci Đorđevića, a malo ko se seća Harolda Prislija…

Izvor: HotSport.rs, 14.Apr.2017, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽELJKO OBRADOVIĆ: Svi pričaju o trojci Đorđevića, a malo ko se seća Harolda Prislija…

Partizan je juče obeležio 25 godina od titule šampiona Evrope, a sećanja je evocirao i trener tadašnje ekipe crno-belih Željko Obradović.

Navijači Partizana večno će pamtiti uspeh iz 1992. godine i Istanbula gde je njihov voljeni klub ušao u istoriju osvajanjem titule šampiona Evrope legendarnom trojkom Aleksandra Đorđevića.
Međutim, kada se priseti tog momenta, Željku Obradoviću na pamet pada detalj koji se desio samo koji sekund posle tog >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << pogotka.
– Pitanje je da li se iko seća da su Španci imali još dve sekunde do kraja meča i poslednji šut Harolda Prislija, koji je završio na tabli. Ja sam gledao tu loptu, kada mi je kum Milenko Savović već bio u zagrljaju. Šta je bilo posle toga… Teško da se sećam – rekao je Obradović za ‘Novosti’.
Uporedio je odnos prema košarci ekipe Partizana iz 1988. godine u Ganu i tima koji je vodio kao trener četiri leta kasnije.
– Kao igrač Partizana se sećam strašne greške koju smo svi napravili na fajnal-foru u Ganu 1988. godine. Bili smo u istom hotelu sa upravom, porodicama, navijačima, prijateljima… Opšta ludnica! O košarci smo imali malo vremena da razmišljamo. Takvu grešku nismo hteli da ponovimo 1992. Videli ste da se isplatilo – ispričao je najbolji evropski trener.
FOTO: STARSPORT

Veliki uticaj na njegov razvoj, kao i pripremu svake utakmice te sezone u Kupu šampiona, imao je legendarni profesor Aleksandar Nikolić.
– Pokojni profesor je bio izuzetno važan čovek u pripremi našeg fajnal-fora. Apsolutno svaki savet je bio zlata vredan. Bili smo sami u hotelu, odvojili smo igrače od devojaka i prijatelja. Kada to gledam iz sadašnje perspektive, vidim da je to vreme, bez mobilnih telefona i interneta, izuzetno pozitivno uticalo na nas – rekao je Žoc i dodao:
– Sada se igrači jedva odvajaju od mobilnih telefona. Kada ih vidim koliko vremena troše na društvene mreže i ostale stvari, kojima, na sreću, ne robujem, budem ponekad zbunjen. Ukratko, u Istanbulu smo se u aprilu 1992. spasli gužve i osvojili smo titulu – zaključio je Obradović. 
The post ŽELJKO OBRADOVIĆ: Svi pričaju o trojci Đorđevića, a malo ko se seća Harolda Prislija… appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Koprivica: Navijači snaga Partizana, bez obzira na rezultat

Izvor: RTS, 14.Apr.2017

Nekadašnji košarkaš Partizana Slaviša Koprivica, clan šampionske generacije Partizana koja je 1992. godine osvojila titulu šampiona Evrope, rekao je da uspomen iz Istanbula ne blede i da će taj uspeh uvek imati posebno mesto u srcima navijacima crno-belih. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.