Vuletić: Superliga – beznadežno stanje u kojem jedan klub živi za penale i od penala

Izvor: 011vodič.com, 15.Sep.2019, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuletić: Superliga – beznadežno stanje u kojem jedan klub živi za penale i od penala

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić oglasio se u nedelju, dan posle pobede Crvene zvezde nad Inđijom (2:1). Taj meč obeležila je katastrofalna odluka sudije da u 88. minutu pokaže na penal za crveno-bele, iako je Vukanović oboren izvan kaznenog prostora.
Kvota kladionice MaxBet sport na pobedu Bačke Topole u meču s Mačvom je 1.65.
Izjavu Vuletića prenosimo u celosti.
– Linglong Super Liga Srbije sve više podseća na Kamijevu “Kugu”, na beznadežno >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << stanje u kojem jedan klub živi za penale i od penala.
Sinoćni teatar apsurda na našem najdubljem stadionu lansirao je u orbitu novu zvezdu koja je svoj zvezdani uspon započela u prvom kolu na večitom derbiju Omladinske lige Srbije.
Mi živimo u vremenu pomamne sladostrasne žeđi jednog kluba za beščašćem, urušavanjem svakog oblika zakonitog ponašanja, etičke izvitoperenosti sve pozivajući se na zakon i etiku.
Tako sportski direktor ovog kluba govori o tome da se taj klub zalaže za hitno uvodjenje VAR tehnologije. On za istinu ne haje jer zna da istina živi daleko od te izjave:
FK Partizan je tri puta podnosio inicijativu FSS-u za uvodjenje VAR-a.
1. Jun 2017.
3. Februar 2019.
Krajem marta 2019, Zajednica Super Lige i Prve lige Srbije usvaja zahtev Fudbalskog kluba Partizan i formira Radnu grupu za uvodjenje VAR tehnologije.
Na toj sednici JEDINO FK Crvena zvezda nije bio prisutan.
Na jedinom i to nezvaničnom pripremnom sastanku Radne grupe, održanom početkom septembra JEDINO FKCZV ne šalje predstavnika.
Istovremeno, Izvršni odbor FSS tokom leta UKIDA podelu bodova i zadržava plej of sistem takmičenja bez konsultacija sa klubovima i to nakon prošlogodisnjeg bezuspešnog pokušaja FK Crvena zvezda da podelu bodova ukine na sednici Zajednice. Tadašnjim izjašnjavanjem, klubovi su tu inicijativu odbacili. Sada se ona ostvarila preko IO FSS i to protivno preporuci UEFA da se svaka promena sistema takmičenja ne može primeniti na nastupajuću sezonu. To pravno načelo, vacatio legis, (odlaganje primene zakona kako bi se subjekti privikli na njegovo dejstvo) brutalno je zgaženo od strane IO FSS.
Podsećanja i istine radi: inicijativu za podelom bodova u plej ofu svojevremeno je podneo FK Crvena zvezda i tada su svi glasali za izuzev FK Partizan! Sada se, godinama kasnije, taj isti inicijator pojavljuje sa inicijativom ukidanja svoje nekadašnje inicijative!
Svaki gol, koji Partizan uspe da postigne u ovakvoj ligi, pod ovakvim lakozaobilaznim pravilima, proširenim šesnaestercima i aut linijama, liči na “ljubav u doba kolere.”
Mi ostali, rečima velikog Džona Stjuarta Mila moramo biti svesni da “čovek, koji nema ništa za šta je voljan da se bori, ništa što mu je važnije od njegove sopstvene sigurnosti, je bedno stvorenje i nema šanse da bude slobodan, osim ako ga takvim ne učine bolji ljudi nego što je on – navodi se u izjavi Vladimira Vuletića,

The post Vuletić: Superliga – beznadežno stanje u kojem jedan klub živi za penale i od penala appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Micić pre ostalih otišao za Beograd

Izvor: 011vodič.com, 15.Sep.2019

Košarkaš naše reprezentacije Vasilije Micić posle osvojenog petog mesta na Mundobasketu, otputovao je pre ostalih “orlova” za Beograd, kako bi prisustvovao majčinoj sahrani.. Kvota kladionice MaxBet sport na pobedu Bačke Topole u meču s Mačvom je 1.65.. Srpski plejmejker je saznao tužnu...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.