Vujošević: Rasterećeno na Barselonu

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Okt.2013, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Rasterećeno na Barselonu

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je uoči početka Evrolige i meča sa Barselonom da ekipa ne želi da se razmeće nerealnim obećanjim, ali da će sigurno pružiti maksimum u svakom duelu i pokušati da obezbedi plasman u drugi krug.
(FOTO: V. Marković)
Nakon poraza u Novom Mestu protiv Krke moramo da se vadimo u Barseloni. Šalu na stranu, gledajući ovogodišnju Evroligu, naša A grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je najteža, jer tu su tri ekipe Barselona, Fenerbahče i CSKA koje imaju ozbiljne ambicije. Mi ćemo pokušati da dođemo do drugog kruga, a svoje šanse vidimo u duelima sa Nanterom i Budiveljnikom – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Pioniru.
On je rekao da poštuje očekivanja navijača, koja su ponekad nerelana.
Mi moramo da pružamo maksimum, ne polazimo od toga koliko je veliki budžet ili koliko je ekipa mlada, ne možemo nikome apriori da dajemo prednost. S druge strane navijači to gledaju sa velikom dozom strasti. Mi to razumemo i oni zaista pokazuju veliku odanost prema klubu. Uostalom i nada je realna stvar i niko od nas ne bi bio srećniji da napravimo rezultat iznad realnog – rekao je Vujošević.
Trener crno-belih ima pozitivno mišljene o novom sistemu takmičenja u Evroligi, na osnovu kojeg će ekipe koje ispadnu u prvoj fazi, nastaviti da se takmiče u Evrokupu.
Novi sistem uglavnom ima dobre strane, doduse traži bolji roster i kvalitetniju organizaciju putovanju. Mi recimo sutra idemo u Barselonu preko Istanbula. Još nemamo ugovor sa nacionalnom avio kompanijom, a vidim da Zvezda ima. Verujem da se neće ograničiti na jedan klub. U svakom slučaju, moramo da se spremimo za veliki broj utakmica koje nas očekuju ove sezone – kazao je Vujošević.
On je dodao da je Barselona klub koji uvek ima velike ambicije i kvalitetan sastav.
Evidentno da još nisu u punoj formi, nedostaje im nekoliko igrača, međutim kvalitetno su popunjeni na svim pozicijama. Imaju sve što je potrebno jednom velikom klubu – ekipu, stručni štab i tradiciju. Mi sa njima uvek uspevamo da igramo ravnoparvno, nadam se da će tako biti i ovaj put, iako su oni apsolutni favoriti – poručio je Vujošević i dodao:
Idemo rasterećeni i bez rezultatskog imperativa, jedino što moramo je da pružimo maksimum. Nakon ovog meča ulazimo u ritam od dve utakmice nedeljno i tu neće biti vremena za bilo kakav eho pobeda ili poraza. Svi moramo da se stavimo u funkciju ekipe.
Vujošević je istakao da mladi centar Nikola Milutunov i dalje ima problema sa povredom.
Prvotimac Partizana Đorđe Gagić rekao je da je zadovoljstvo igrati protiv Barselone.
Iza nas je godinu dana iskustva igranja u Evroligi, i dalje smo najmlađi tim u tom takmičenju. Kao i uvek naporno radimo, jedino što možemo da obećamo je da ćemo pružiti maksimum i boriti se do poslednjeg minuta – rekao je Gagić.
Utakmica između Barselone i Partizana igra se u četvratk od 21 sati.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kladionice: Partizan možda prođe u TOP 16, Zvezda autsajder

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Okt.2013

Svetske kladionice izbacile su kvote uoči početka Evrolige. Prema njihovom mišljenju šampion ABA lige Partizan boriće se za četvrto mesto u A grupi, zajedno sa ukrajinskim Budiveljnikom, dok je iza ova dva tima samo francuski Nanter. Prva tri mesta su već namenjena moskovskom CSKA, Barseloni i...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.