Vučelić: Partizan će na leto igrati u Evropi

Izvor: Sportske.net, 06.Feb.2017, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučelić: "Partizan će na leto igrati u Evropi"

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić rekao je danas da je "90 odsto siguran" da će crno-beli ovog leta igrati evropska takmičenja.

Evropska fudbalska unija (UEFA) suspendovala je Partizan iz evropskih takmičenja zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja, odnosno zbog neizmirenih dugovanja.

"Mislim da će Partizan na leto igrati u UEFA takmičenju. Ne mogu da obećam, ali sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 90 odsto siguran u takav ishod. Da smo klub iz Moldavije, bio bih uveren, ali pošto smo iz Srbije, onda ne mogu da tvrdim", rekao je Vučelić, prenosi portal "Mondo".

"Sve razgovore koje vodimo i informacije koje dobijamo, govore nam da će ishod biti pozitivan za Partizan. Svi 'strani listovi koji izlaze na srpskom jeziku pišu da je odluka definitivna - ne znaju, nije tačno. Oni navijaju da konačna odluka bude protiv crno-belih. Preuzeli smo niz kontakata, dva advokatska tima se bore za pobedu Partizana u CAS-u", rekao je Vučelić novinarima na Kipru gde se crno-beli nalaze na pripremama.

Sud za sportsku arbitražu (CAS) je na svom zvaničnom sajtu pre nekoliko dana objavio spisak aktuelnih predmeta, ali na njemu nema slučaja Partizan, podseća "Mondo".

"Mi idemo na mogućnost poravnanja i to je delikatan problem. Od snage argumentacije zavisi i ishod mogućnosti poravnanja", rekao je predsednik kluba iz Humske i dodao da je argumentacija na strani Partizana.

"Što se tiče dugova - to je razrešeno. A, što se tiče problema poreza, jasno je da je tu napravljena jedna velika greška. Partizan je imao jedan reprogram, a onda je ušao u drugi, jer su to dozvoljavale zakonske mogućnosti. Nije bilo prekida reprograma, pojavile su se nove mogućnosti... Prelazak na drugi reprogram bio je neuobičajan za UEFA. Advokati crno-belih kažu da ni ta činjenica ne bi trebalo da predstavlja problem", rekao je Vučelić.

Vučelić je istakao da Partizan nije napravio grešku.

"Samo je dokument o reprogramu kasnio u lavirintima administracije, ali ne Partizanove", rekao je on.

Vučelić je kazao da je poravnanje najidealnije rešenje.

"Ako ima dobre volje, sve će biti u redu. Advokati nas uveravaju da mi možemo dobiti i na CAS-u. Ako dođe do suda, odluka će biti kasnije, a ako se ide na poravnanje onda će odluka biti doneta ranije", rekao je on.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.