Vojvodina srušila Partizan, Radnički slavio u Vršcu

Izvor: TvojPortal.com, 12.Apr.2012, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina srušila Partizan, Radnički slavio u Vršcu

Izvor: pressonline
Košarkaši Vojvodine savladali su Partizan rezultatom 95:85 u 6.kolu Agroživ Superlige Srbije.
Crno-beli su sasvim zasluženo doživeli drugi poraz u sezoni.
Vojvodina je bila sjajna u prvom poluvremenu kada je postigla 54 poena, Partizan je u trećoj četvrtini nadoknadio minus od 11 poena, ali je ponovo stao u finišu.


Najefikasniji igrač bio je Radovan Marković sa 24 poena, dok je Duško Bunić dodao 18. U poraženom timu, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Dominik Džejms postigao je 23, Milan Mačvan 20, a Miroslav Raduljica 19 poena.
Partizan je bolje ušao u meč i do petog minuta imao je po dva, tri poena prednosti, početkom 6. minuta i četiri (12:8).
Međutim, koševima Kalinića, Bunića i Miloševića Novosađani su napravili seriju 6-0 posle koje Partizan do kraja četvrtine nije uspeo da se vrati u poziciju dominantne ekipe na parketu.
Štaviše, prednost domaćih samo je rasla te je Vojvodina u 8. minutu posle oba realizovana penala Markovića imala 20:15. Isti košarkaš u poslednjem minutu pogodio je trojku za visokih 23:17, da bi Raduljica sa linije slobodnih bacanja smanjio na "-4".
Crno-beli su u prvih pet minuta postigli samo četiri koša, a primili su 13. Briljirali su Milošević, Bunić i Stojačić i u 15. minutu bilo je 36:23. Partizan je za minut i po smanjio na 39:31, ali su izabranici Vlade Jovanovića gubili lopte u napadu i lošije nego inače skakali u napadu.
Minut pre kraja prvog poluvremena, na semaforu je bilo 50:37 za Novosađane, a prvi deo utakmice završen je izuzetno visokim brojem poena. Marković je postigao čak 16 poena, dok su jedini raspoloženiji u timu Partizana bili Raduljica sa 12 i Mačvan sa 11 poena.
Treća četvrtina donela je sjajnu igru Partizana, čiji su igrači uspeli da se vrate u igru sa dve trojke Dominika Džejmsa. Tako je u 25. minutu bilo 60:59 i nije izgledalo da će Vojvodina više imati tako ubedljivu prednost. Međutim, fenomenalni Marković kao i Dunđerski sa serijom 5-0 ponovo su zaustavili crno-bele u nameri da preokrenu meč.
Poslednjih deset minuta bili su prava repriza druge četvrtine a igrači Vojvodine pokazali su da su spremni da idu i na titulu prvaka države.Svi su domaći igrači briljirali a meč je odlučen u prva tri minuta kada su serijom 8-0 pobegli na 78:70. Trojkom Danila Anđušića Partizan je u 37. minuta prišao na 84:79 ali je nova serija od 7-0 čiji je autor, pogađate, bio Marković ubila svaku nadu u gostima.

Radnički je u gostima savladao Hemofarm rezultatom 91:80.
Timu Miroslava Nikolića to je četvrta pobeda u sezoni, dok je Hemofarm pretrpeo i peti poraz.
Odliučno se ekipa Nebojše Bogavca držala protiv Kragujevčana, posle 20 minuta Hemofarm je imao i pet poena viška (45:40), ali u nastavku su stvari došle na svoje mesto.Opsirnije procitajte na ovom linku.

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.