Vojvodina, Partizan i Crvena zvezda u osmini finala Kupa Srbije

Izvor: Politika, 24.Sep.2014, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina, Partizan i Crvena zvezda u osmini finala Kupa Srbije

BEOGRAD – Fudbaleri Vojvodine i Partizana izborili su plasman u osminu finala Kupa Srbije, dok je iz daljeg takmičenja eliminisan Novi Pazar.

Branilac trofeja Vojvodina slavila je u Kosovskoj Mitrovici protiv domaće Trepče sa 1:0, a istim rezultatom Partizan je kao gost na stadionu Obilića pobedio Bežaniju golom Fofane u 37. minutu.

Iznenađenje je priredio drugoligaš Sloga iz Petrovca na Mlavi savladavši na domaćem Novi Pazar sa 1:0, dok je Proleter u Novom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Sadu slavio protiv Donjeg Srema boljim izvođenjem penala sa 4:3.

Novoangažovani trener Novog Pazara Milorad Kosanović tako je neuspešno debitovao na klupi superligaškog kluba.

Crvena zvezda pobedila Borac golom Despotovića

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije pošto su večeras na domaćem terenu, u utakmici šesnaestine finala, savladali ekipu čačanskog Borca sa 1:0 (0:0).

Pred oko 4.000 gledalaca, gol odluke postigao je Đorđe Despotović u 50. minutu. Posle šuta Gavrića, golman Bajić odbio je loptu, koju je prihvatio Despotović i pogodio mrežu.

Trener crveno-belih Nenad Lalatović odlučio je da večeras izvede kombinovani sastav, pa su iz prve postave igrali samo Pavićević, Petković i Lazović.

U prvom poluvremenu domaćin nije blistao, ali je stvorio nekoliko povoljnih prilika. Gavrić je u 32. minutu propustio situaciju jedan na jedan sa Bajićem, koji je odbranio njegov udarac, a Petković je u završnici pogodio prečku.

Crvena zvezda je u nastavku zaigrala malo bolje i imala inicijativu, lepe šanse nisu iskoristili Rakić i Katai, ali je Borac u poslednjih 15 minuta krenuo na sve ili ništa i opasno zapretio.

Posle greške Pavićevića, Mutavdžić je bio sam ispred Kahrimana, međutim, slabo je šutirao, najveću šansu gosti su propustili u 83. minutu, kada je udarac napadača Đenića sa tri metra završio pored gola.

Plasman u osminu finala izborio je i Čukarički savladavši Mladost iz Lučana sa 3:2 (3:2), a utakmica između Napretka i Metalca počela je nešto kasnije.

Rezultati šesnaestine finala:

Užice: Sloboda - Sinđelić Beograd 1:1, penalima 4:3.

Novi Sad: Proleter - Donji Srem 0:0, penalima 4:3.

Beograd: Dorćol - Radnički Kragujevac 0:1 (0:1)

Kosovska Mitrovica: Trepča - Vojvodina 0:1 (0:0)

Smederevo: Semendrija - OFK Beograd 0:2 (0:1)

Užice: Jedinstvo - Rad 0:3 (0:1)

Inđija: Inđija - Javor Ivanjica 2:1 (0:0)

Subotica: Spartak - Radnik Surdulica 1:0 (1:0)

Jagodina: Jagodina - BSK Borča 4:0 (2:0)

Mrštane: Moravac - Radnički Niš 0:1 (0:0)

Petrovac na Mlavi: Sloga - Novi Pazar 1:0 (0:0)

Beograd: Voždovac - Sloga Kraljevo 3:2 (1:2)

Bežanija - Partizan 0:1 (0:1)

Napredak - Metalac Gornji Milanovac 0:0, penalima 2:4.

Tanjug

objavljeno: 24/09/2014
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojvodina i Partizan u osmini finala Kupa, Pazarci eliminisani!

Izvor: Press, 24.Sep.2014

Fudbaleri Vojvodine i Partizana izborili su plasman u osminu finala Kupa Srbije, dok je iz daljeg takmičenja eliminisan Novi Pazar. . Branilac trofeja Vojvodina slavila je u Kosovskoj Mitrovici protiv domaće Trepče sa 1:0,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.