Vilson se probudio, Partizan dobio Olimpiju

Izvor: B92, 05.Dec.2015, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilson se probudio, Partizan dobio Olimpiju

Košarkaši Partizana pobedili su Olimpiju sa 76:74 u 13. kolu regionalne ABA lige.

Crno-beli su u dramatičnoj završnici stigli do pete pobede u sezoni uz sjajnu igru Džamara Vilsona.

Plej crno-belih odigrao je daleko najbolji meč od dolaska, a na kraju je i rešio pitanje pobednika poenima četiri sekunde pre kraja.

Olimpija je imala na drugoj strani otvorenu trojku za pobedu, ali je Zagorac promašio.

Tim Petra Božića ponovo je odigrao sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mnogo oscilacija. Imao je sredinom treće deonice deset poena prednosti, ali su gosti iz Ljubbljane uspeli da se vrate serijom 13-2, u poslednjoj deonici su u nekoliko navrata i vodili, ali nisu izdržali do kraja.

Vilson je meč završio sa 21 poenom, 2 skoka i 2 asistencije. Pratio ga je Vitkovac sa 13 poena i 7 skokova, a Kevin Džons imao je 10 poena i 11 skokova. Na drugoj strani, Zagorac je ubacio 16, Mesniček 12, a Lapornik 11 poena.

Tok meča:

Partizan je na startu poentirao tek iz sedmog pokušaja, ali zahvaljujući velikom broju skokova u napadu nije dozvolio Olimpiji da se odlepi.

Prva četiri poena za Partizan ubacio je Vitkovac, a crno-beli su u prvih pet minuta imali čak šest skokova u napadu. Upravo je ta želja donela Partizanu 10:6, pa je trener Olimpije reagovao tajm-autom u 7. minutu.

U finišu prve deonice Olimpija je pogodila nekoliko šuteva, ali je Partizan posle trojke Milutinovića imao dva poena viška posle 10 minuta - 17:15.

Čedomir Vitkovac bio je najbolji u sastavu Partizana, pa je u prvih 13 minuta sakupio 10 poena i 6 skokova. Sredinom druge deonice Partizan je iskoristio nekoliko praznih minuta Olimpije i serijom 9-1 je došao do +9 (32:23).

Gosti su se vratili sa pet vezanih poena, ali je trojku za +7 ubacio Vanja Marinković (37:30). Crno-beli su na poluvremenu vodili sa 39:32 zahvaljujući poenima Vrapca.

Poenima Vitkovca i Vilsona na startu drugog poluvremena Partizan je došao prvi put do dvocifrenog vođstva – 42:32.

Delovalo je da je Partizan ušao u ritam i da kontroliše meč, ali je Olimpija napravila seriju 10-2, smanjila je na 46:44 i naterala Petra Božića na tajm-aut.

Nisu se gosti iz Ljubljane tu zaustavili i posle poena Rajta su poveli – 47:46 u 27. minutu. Vilson je nosio Partizan u finišu prvog dela i on je uz Kevina Džonsa bio najzaslužniji što su crno-beli vodili posle 30 minuta – 56:54.

Uspevao je Partizan da zadrži prednost početkom poslednje četvrtine, ali nije uspevao da se odlepi. Posle neverovatne trojke Mesničeka Olimpija je prišla an minus jedan u 34. minutu, a Lapornik je dva napada kasnije promašio za vođstvo Ljubljančana.

Ipak, četiri minuta pre kraja posle novih poena Mesničeka Olimpija je i povela, ali samo na trenutak pošto je Aranitović vratio odmah prednost svom timu – 65:64. Izuzetno važnu trojku ubacio je Vilson tri minuta pre kraja za 68:66 pa je trener Olimpije reagovao tajm-autom.

Posle tajm-auta je Zagorac trojkom vratio vođstvo Olimpiji, a prednost crno-belima vratio je Đumić odličnim zakucavanjem – 70:69, 140 sekundi pre kraja. Zek Rajt je promašio otvoren šut, a Milutinović je sa penala doneo +3 (72:69). Ipak, minut pre kraja Lapornik je ubacio trojku i izjednačio na 72:72.

Džamar Vilson je sjajnim potezom ispod ruke poentirao za 74:72 na 40 sekundi do kraja, ali je Lapornik ubacio oba bacanja za 74:74 napad pre kraja utakmice. Na ovoj utakmici sjajni Džamar Vilson preuzeo je odgovornost i ubacio koš četiri sekunde pre kraja za 76:74.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO Crno-beli traže put do pobede nad Slovencima, Partizan - Olimpija

Izvor: Blic, 05.Dec.2015

Košarkaši Partizana domaćini su ekipi Olimpije u 13. kolu ABA lige, a dešavanja sa meča od 19.00 možete pratiti uživo uz Blicsport...Crno-beli su na začelju tabele zbog previše izgubljenih mečeva u napetim završnicama, od čega će se strepeti i protiv Olimpije koja je zabeležila trijumf...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.