Veličković: Jaka obrana je recept za uspeh Partizana

Izvor: B92, 20.Dec.2018, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veličković: Jaka obrana je recept za uspeh Partizana

Najiskusni igrač u timu Partizana, Novica Veličković bio je zadovoljan zbog pobede crno-belih u meču Evrokupa sa ekipom Turk Telekoma (87:72).

Partizan je odigrao možda i jednu od najboljih utakmica ove sezone i zasluženo je slavio, čime je obezbedio treću poziciju u C grupi i plasman u Top 16 fazu.

"Partizan ove godine ima dosta mladu ekipu, dosta igrača koji se prvi put susreću sa pritiskom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nismo otvorili sezonu kako treba i za nas je svaka utakmica manje-više finale. Tako je još od pre dve ili tri nedelje, pa na dalje. Pobedom u Lionu protiv Asvela sebi smo omogućili da igramo utakmicu za prolaz. Mislim da je to jako veliki uspeh za klub, ali i za igrače, da rastu kao tim iz dana u dan. To je najbitnije kada si mlad", rekao je Veličković posle duela sa Turk Telekomom.

On je još jednom apostrofirao značaj dobre i organizovane igre u odbrani.

"I pre utakmice smo pričali, rekao sam da nije bitno koliko poena mi dajemo, jer naš jedini fokus treba da bude na odbrani. Treba da trčimo, da dobro skačemo, a u napadu ćemo nalaziti rešenja, jer odbrana treba da bude zaštitni znak mladog igrača, konačno Partizana kao ekipe. Protivnika moramo da svodimo na manje od 70 poena, da to bude neki njihov maksimum. Ako bude tako, uvek ćemo imati šansu. Uradili smo to u dve poslednje utakmice, spuštali smo protivnika na neki razuman broj poena, tako da mislim da je odbrana jedini recept za uspeh", dodao je iskusni košarkaš Partizana.

Kada je reč o Top 16 fazi, Veličković kaže da ne razmišlja toliko daleko unapred.

"Mene iskreno zanima šta ćemo uraditi sa Cedevitom za vikend. Nisam se bavio kalkulacijama pre ovoga, neću ni sada da razmišljam ko nam dolazi kasnije. Nama je svaka utakmica značajna. Ta utakmica sa Cedevitom zaista ima veliki značaj i pozvao bih publiku da dođe jer je trenutak da hala bude ispunjena, da se pritisak na protivnika vrši 40 minuta, kao što je to bilo večeras i da probamo da i tu pobedimo", zaključio je Veličković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.