Izvor: RTS, 22.Nov.2021, 16:50

Vazura negirao krivicu, njegov advokat očekuje da će tužilac odustati od gonjenja

Generalni direktor Fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura saslušan je u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, gde je negirao da je ugovor sa Biciklističkim klubom Partizan o korišćenju Sportskog centra Teleoptik bio fiktivan.
Saslušanje Vazure je trajalo oko sat vremena i bilo je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zatvoreno za javnost.
Vazura se tereti da je Biciklističkom klubu Partizan pomogao da zadrži 2,4 miliona dinara koje je ovaj klub trebalo da vrati Gradu Beogradu, a u vezi sa iznajmljivanjem sportskog čentra Teleoptik.
Nakon saslušanja Vazurin branilac, advokat Veljko Delibašić rekao je Tanjugu da je Vazura detaljno objasnio dokumentaciju koji odbana poseduje, i koje će dostaviti tužilaštvu, a tiče se validnih ugovora, odluka, izvoda sa računa banke.
"Verujem da ćemo u narednom periodu okončati ovaj postipak tako što će tužilac odustati od daljeg gonjenja, jer u odnosu na gospodina Vazuru nema nijedan dokaz, jer on nije ni izvršio delo koje mu se stavlja na teret", istakao je Delibašić.
Vazura je osumnjičen u vezi sa ugovorom između fudbalskog i biciklističkog kluba Partizan o iznajmljivanju sportskog centra Teleoptik, za koje se sumnja da je bio fiktivan, odnosno da biciklisti nisu koristili Teleoptik.
Odbrana tvrdi da je to apsolutno netačno.
"Pored ugovora i svih odluka postoji i više od 15 svedoka koji potvrđuju da je taj ugovor realizovan", naglasio je Vazurin advokat.
Vazura se tereti za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, a saslušanje je obavljeno u sklopu istrage koju je tužilaštvo pokrenulo pre desetak dana.
Pored Vazure pod ovom istragom su i direktor biciklističkog kluba Partizan Branko Bojović zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica.
Takođe i sekretarka za sport i omladinu Gradske uprave Beograda Dragana Belojević i Duško Milovanović, samostalni savetnik za normativno ekonomske poslove i poslove finansija u Sekretarijatu za sport i omladinu Gradske uprave Beograda.
Njih dvoje se terete za krivično delo zloupotreba službenog položaja.
Istraga je pokrenuta nakon što je nalogu tužilaštva, a u saradnji sa policajcima Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije, podneta je krivična prijava protiv njih.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.