Vanja podsetio na Bogdanovih 123 protiv Zvezde i poručio: Partizan je sinonim za srpsku i jugoslovensku košarku! (video)

Izvor: Sportske.net, 17.Dec.2017, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanja podsetio na Bogdanovih 123 protiv Zvezde i poručio: ''Partizan je sinonim za srpsku i jugoslovensku košarku!'' (video)

Zanimljiv intervju Vanje Marinkovića za sajt Evrokupa.

Na početku se ističe Marinkovićev učinak od 12.1 poena, 3.6 skokova i 1.4 asistencija u Evrokupu, odnosno 15.2 poena 3.5 skoka i 1.5 asistencija u ABA ligi.

''Statistika ponekad pokazuje manje od onoga što je realno. Ja zaista mislim da mogu da budem mnogo, mnogo bolji u svakoj fazi igre.



Imam tek 20 godina, ali ovo je moja četvrta sezona u klubu i osećam da treba da preuzmem >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << više odgovornosti. Vidim da mu saigrači i treneri veruju i ja pokušavam da dam sve od sebe kako bih potvrdio to njihovo mišljenje o meni.

Imao sam privilegiju da igram sa tako velikim igračima kao što su Bogdan Bogdanović, Saša Pavlović, Milenko Tepić, Milan Mačvan, Dragan Milosavljević.



Pokušajte da poentirate na treningu protiv Dragana kada imate 16 ili 17 godina. Nije lako, verujte mi. Kao što sam rekao, prava je privilegija biti u istom timu sa svim ovim igračima. Svaki trening sa njima bio je nova lekcija'', istakao je Marinković.

Potom se vratio i još nekoliko godina unazad, u vreme svog detinjstva.

''Kada sam bio dečak, gledao sam Novicu Veličkovića, Uroša Tripkovića i Milenka Tepića, koji su igrali sa legendama poput Predraga Drobnjaka, Dejana Milojevića i Dušana Kecmana'', podsetio je Marinković.

Ipak, jedno ime od pomenutih asova je posebno izdvojio - Bogdana Bogdanovića. Marinković je podsetio na Bogdanovih 123 poena u četiri utakmice finala plej-ofa protiv Crvene zvezde (34, 33, 20 i 36 poena), uz 4.75 skokova i 4.25 asistencija.

''Treba li da ističem da smo osvojioli titulu?On je uradio sve što je želeo da uradi'', istakao je Marinković koji je u to vreme imao 17 godina.

Partizan se poslednjih godina bori sa teškim finansijskim problemima, što se odrazilo i na rezultate i kvalitet ekipe, ali Marinković smatra da ništa ne može da umanji značaj kluba kakav je Partizan.

''Mislim da ću biti objektivan kada kažem da je Partizan sinonim za srpsku i jugoslovensku košarku. Mislim da je važno za sve da imamo jak Partizan'', zaključio je Marinković.

-

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.