Valjak bolji od Optičara

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Feb.2012, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valjak bolji od Optičara

Partizan – Teleoptik 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Strelac: Dragomir Nikolić (autogol) u 45. minutu. Igralište Sportskog centra Teleoptik. Gledalaca: 100.
Partizan (4-1-3-2): R. Ilić – Ostojić, Rnić, Stanković, Volkov – Smiljanić – Babović, Vukić, Tomić – Dijara, Eduardo. Igrali su još: Petrović, Anderson, S. Ilić, Ninković, Babić, Jojić.
Teleoptik (4-2-3-1): Filipović – Crnoglavac, Milovanović, Živković, Aškovski >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << – Popara, Ljujić – Šaka, Petrović, Marković – Mitrović. Igrali su još: Tomić, Nikolić, Drpljanin, Simić, Džugurdić, Arsić.
Slavili jesu, oduševili nisu. Položili su fudbaleri Partizana završni test uoči starta prolećne sezone, mada ostaje utisak da će morati da igraju znatno brže, agresivnije, maštovitije, nego u proveri protiv poletnog i vrlo dobro ukomponovanog tima Teleoptika – 1:0.
Hokejaški susret (tri puta po 20 minuta) kombinovanog tima crno-belih i filijale rešen je početkom treće deonice, autogolom rezerviste Dragomira Nikolića, ali više od konačnog ishoda trenera Avrama Granta može da raduje što je razvejao dilemu ko će mu biti drugi centarfor. Za tu poziciju izborio se Lamin Dijara, pošto je i bio brži, konkretniji, korisniji i uporniji od Eduarda Pašeka, koga po svemu viđenom u pripremnom periodu čeka sedenje na klupi.
Mada ih je kasnije rotirao, probajući kako funkcionišu odvojeno, Grant je počeo susret s dvojicom napadača i već od starta se videlo da je Senegalac opasniji po gol Filipovića. Ulazio je u šanse, mučio odbranu, razigravao saigrače i ukoliko se (i kad) stručni štab odluči za formaciju sa dva špica jasno je da će Crna mamba praviti društvo Lazaru Markoviću.
Jedino što juče Dijara nije uspeo da zatrese mrežu, ako mu je za utehu u tome nisu bili uspešniji ni njegovi saigrači. Udarce Zvonimira Vukića i Saše Ilića krotio je  golman Nenad Filipović, dok je na suprotnoj strani zapretio samo Filip Marković.
Ekipa Vuka Rašović savršeno je „glumila” Novi Pazar. Povučena na svoju polovinu terena, čuvala je prostor, markirala rivala, nedozvoljavajući starijim kolegama da razviju akcije, a kamoli dođu u šansu.
Na taj način crno-beli su mogli da se suoče s modelom koji će protiv njih primeniti većina rivala u nastavku prvenstva, ali i da shvate kako im je potrebno više probojnosti po boku i jednostavnih rešenja u napadu da bi srušili visoko podignut bedem. U tome su uspeli u 45. minutu, kad je proigravanje Saše Ilića ka Edaurdu „presekao” rezervista Teleoptika Dragomir Nikolić i neopreznom intervencijom matirao Filipovića.
Imali su crno-beli u finišu priliku da napumpaju samopouzdanje ali je golman „optičara” zaustavio pokušaj Babića, dok se na suprotnoj strani istakao Nikola Petrović, odbranivši udarac Šake.
GRANT: DOBRA PROVERA
Trener Avram Grant je tokom kontrole isprobao nekoliko modela igre, ali posle meča nije bio rečit.
- Bila je ovo dobra provera, koristan trening-meč. Nema ništa specijalno da se komentariše – rekao je trener Partizana.
MANGU BOLI KOLENO
Osim osmorice reprezentativaca, kontrolni susret propustio je i David Manga.
Tamnoputi vezista od ranije oseća bolove u kolenu, pa je preventivno preskočio duel, ali povreda nije teže prirode.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Valjak bolji od Optičara

Izvor: Utakmica.rs, 28.Feb.2012

Partizan – Teleoptik 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) Strelac: Dragomir Nikolić (autogol) u 45. minutu. Igralište Sportskog centra Teleoptik. Gledalaca: 100. Partizan (4-1-3-2): R. Ilić – Ostojić, Rnić, Stanković, Volkov – Smiljanić – Babović,...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Krstaši sve bliži Superligi

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Feb.2012

BKK Radnički – Železničar 97:79 (25:22, 29:20, 22:13, 21:24). Dvorana: „Šumice“ u Beogradu. Gledalaca: 500. Sudije: Mažić i Morozin (Beograd), Milojević (Kruševac).. BKK RADNIČKI: OSMOKROVIĆ 14 (11 as), PETRONIĆ 10 (7 sk), RAKONJAC, PETROVIĆ 30 (5 sk), GACIĆ  8, Mićović, Tomić,...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.