Valensija preko Partizana do Top 16

Izvor: N1 televizija, 21.Nov.2018, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valensija preko Partizana do Top 16

Košarkaši Partizana poraženi su u meču osmog kola Evrokupa od ekipe Valensije rezultatom 69:61.

Crno-beli su tako pretrpeli šesti poraz u evropskom takmičenju i nalaze se na začelju tabele C grupe.

Valensija je ostvarila šesti trijumf i pridružila se Asvelu u Top 16 fazi takmičenja.

Valensiju je do važne pobede predvodio Van Rosom sa 20 poena, a pratio ga je crnogorski košarkaš Bojan Dubljević sa 12 poena. Poen manje ubacio je Vil Tomas.

>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />U crno-belom timu istakli su se Vanja Marinković sa 15 i Džok Lendejl sa 14 poena.

.@valenciabasket secure a Top 16 spot.#RoadToGreatnesspic.twitter.com/OrZPemo7Gg

Španski tim je bolje otvorio duel u dvorani „Aleksandar Nikolić“, ali su izabranici Andree Trinkijerija već krajem prve deonice uspeli da se vrate u meč.

Do poluvremena je viđen egal u beogradskom hramu košarke, ali je posle prvih 20 minuta Partizan imao koš prednosti – 36:34.

I u nastavku su crno-beli hvatali priključak svaki put kada je Valensija stizala do blage prednosti. Ipak, na seriju Partizana 9:0 na početku četvrte deonice, Valensija je odgovorila serijom 12:0 i već polovinom poslednjeg perioda osigurala miran kraj meča.

Partizan će u narednom kolu odmeriti snage sa Asvelom, a u poslednjem kolu će na domaćem terenu igrati protiv Turk Telekoma.

Sve mečeve Evrokupa možete pratiti na kanalima Sport kluba.

Tok meča iz dvorane "Aleksandar Nikolić" možete pratiti ovde:

Utakmicu je bolje otvorila ekipa Valensije koja je brzo stigla do značajne prednosti i povela sa 13:4. Ipak, vratio se Partizan u meč i prišao na samo tri poena zaostatka (19:16), ali su gosti trojkom ponovo uvećali prednost (22:16).

Start druge deonice doneo je sličnu igru oba tima, ali je sredinom tog dela igre Partizan preko "raspucanog" Marinkovića stigao do prvog vođstva na meču za 30:28.

Ekipa Andree Trinkijerija bolje je otvorila i treću četvrtina, brzim poenima Gagića iz igre, ali je Valensija do kraja trećeg perioda uspela da kontroliše napade crno-belih i posle pola časa igre stigne do prednosti - 52:48.

Četvrtu deonicu crno-beli otvorili su trojkom Vanje Marinković, a zatim i nastavili seriju (7-0), za prednosz 57:52.

Našli su košarkaši Valensije odgovor i brzom trojkom stigli na 57:55.

Posle 3/4, #KKPartizan - @valenciabasket 48:52#7DAYSEuroCup#RoadToGreatnesspic.twitter.com/og5jWzUWH4
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.