Vakulko uzeo 14: O ponudi Partizana razmišljao sam samo minut

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jan.2018, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vakulko uzeo 14: O ponudi Partizana razmišljao sam samo minut

„Gledao sam crno-bele protiv Dinama iz Kijeva, bili su to ravnopravni mečevi, jedino su Kijevljani imali malo više sreće“, rekao je novi vezista srpskog prvaka

Sve je jači vezni red Partizana. Posle Đorđa Ivanovića, zvanično najkorisnijeg fudbalera Superlige u jesen 2017, konkurenciju u manevru zaoštrio je i Juri Vakulko, kapiten mlade reprezentacije Ukrajine, od koga sportski sektor osvajača duple krune očekuje da oplemeni igru crno-belih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << već ovog proleća.

I da nagovesti velike domete u bliskoj budućnosti, jer je potpisao četvorogodišnji ugovor. Procedura (lekarski pregledi i zvaničan potpis) završeni su u utorak poslepodne, a jutros je 20-godišnji centrlani vezni promovisan kao treće pojačanje Parnog valjka u zimskom prelaznom roku.

Najpre bih hteo da zahvalim svima na lepom prijemu. Zadovoljan sam ambijentom u ekipi i prijatnom atmosferom u klubu. Čak i oni ljudi koji me nisu poznavali poželeli su mi sve najbolje“, rekao je Vakulko u prvom obraćanju srpskim medijima, na zvaničnoj promociji u Humskoj 1.

Struku Partizana oduševio je tokom treninga i na kontrolnoj utakmici sa omladincima što je bila neka vrsta probnog rada, provere u kakvom se stanju nalazi imajući u vidu da od leta nije igrao, pošto je zbog odluke da odbije produžetak saradnje sa Dnjeprom sklonjen iz takmičarskog pogona.

„Kad sam saznao za ponudu Partizana razmišljao sam samo jedan minut. Verujem da ću pomoći ekipi da osvoji trofeje i da napreduje u Ligi Evrope. Gledao sam crno-bele dvaput protiv Dinama iz Kijeva. Bili su to ravnopravni mečevi klubova na istom nivou, jedino su Kijevljani imali malo više sreće“.



S obzirom da može da igra na više pozicija - zadnji vezni, centrlani vezni, desno krilo - od Vakulka u Humsku 1 očekuju da timu donese raznovrsnost i ideju.

Upoznao sam trenera Miroslava Đukića, odradio sam jedan trening sa prvim timom i odmah shvatio sam se traži od mene. Verujem da će opravdati poverenje šefa struke. Očekujem pobede Partizana“, napomenuo je fudbaler pristigao bez obeštećenja, a na proleće će nositi broj 14 na poleđini crno-belog dresa.

Odmah posle promocije Juri Vakulko je produžio na aerodrom "Nikola Tesla", kako bi sa novim saigračima otputovao na Kipar, gde će se crno-beli pripremati do 9. februara.

(FOTO: Star sport, MN Press)
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.