VUJOŠEVIĆ SE OBRATIO PATRIJARHU: Potvrdili ste moje sumnje, budite iznad podela na Zvezdu i Partizan

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2023, 13:55

VUJOŠEVIĆ SE OBRATIO PATRIJARHU: "Potvrdili ste moje sumnje, budite iznad podela na Zvezdu i Partizan"

Saga oko Mirotića poprimila je neobične prepiske.

Bivši trener Partizana Duško Vujošević obratio se patrijarhu Porfiriju posle njegove odgovor košarkaškom stručnjaku.

Da podsetimo, na celu famu oko nedolaska Mirotića prvo se oglasio Vujošević rečima.

- Svašta se priča. Da je i patrijarh zvao da koristi tu njegovu religioznost da opredeli prema onom drugom klubu za koji i patrijarh navija. Ako je to zaista istina, a ja sumnjam u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << to, onda on nije patrijarh, nego član nekog lobija. Onda su to teške igre u pitanju - kazao je Vujošević.

Potom je usledio odgovor Patrijarha u kom je okarkaterisao tu izjavu trenera kao izmišljotinu, a sada se redakciji Sportkluba ponovo obratio Vujošević.

- Poštovani gospodine Porfirije,

Nažalost, ne mogu da Vam odgovorim istim putem, jer kao “čovek prošlog veka” ne koristim Fejsbuk i druge društvene mreže.

Drago mi je da ste svojom izjavom potvrdili moje sumnje u istinitost glasina da ste učestvovali u slučaju Mirotić, koristeći njegovu religioznost. Te sumnje sam odmah vrlo jasno izrazio. I to se lako može videti na dostupnom snimku mog gostovanja u jutarnjem programu Nove S, na koje mi odgovarate.

Ne vidim kakve sve to ima veze sa tim gde ja provodim leto, ali budući da ste otvorili i to pitanje, rado ću Vam odgovoriti. Tačno je da sam leti često u Boki, ali kada sam tamo boravim u stanu, a ne u luksuznom hotelu Lazaro. Inače, volim i Boku i Zagreb, ali se najbolje osećam u Beogradu.

A mnogo važnije od toga je da isto govorim i kada sam u Beogradu, Herceg Novom, Novom Bečeju, Zagrebu ili bilo gde drugo. Međutim, u Boki ne mogu da provedem više od 30 dana, jer socijalno osiguranje samo za taj period delimično refundira troškove za pacijente koji koriste dijalizu.

Nažalost, između Srbije i Crne Gore ne postoji međusobni sporazum koji bi omogućio građanima obe države da u drugoj državi besplatno koriste dijalizu, kako je to uređeno između Crne Gore i nekih drugih država u regionu ili u zemljama Evropske unije.

Zato bih Vas zamolio da autoritet koji imate kao patrijarh iskoristite za uticaj radi rešavanja takvih pitanja, koja se tiču zdravlja i života građana i dobre saradnje Srbije sa zemljama u regionu.

Drago mi je da razumete značaj sporta i tetiranja te oblasti na pravi način. U tom kontekstu, dobro je da svoj uticaj ne koristite za kreiranje podele srpskog naroda na Crvenu zvezdu i Partizan, jer bi u skladu sa funkcijom koju obavljate trebalo da budete iznad takvih štetnih podela.

U tom smislu, nadam se da se slažete da se takve podele naglašavaju ako se organizuje prijem košarkaša Crvene zvezde, a ne usledi jednako i prijem košarkaša Partizana.

Mir Božji s Vama, i po ovoj vrućini koja nam izgleda svima smeta - završio je trener.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.