Uživo: Trojke Milosavljevića i Bogdanovića nose crno-bele, Partizan - Zvezda 29:21

Izvor: Blic, 18.Nov.2013, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Trojke Milosavljevića i Bogdanovića nose crno-bele, Partizan - Zvezda 29:21

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde se vraćaju obavezama u ABA ligi posle petog kola Evrolige, i odmeriće snage u derbiju osmog kola regionalnog takmičenja. U meč ulaze u različitom raspoloženju, Crvena zvezda je savladala Lijetuvos, crno-beli su doživeli debakl u Moskvi od CSKA, a dodatno ih je dotukla povreda Lea Vestermana.

Trenutni rezultat, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Partizan - Crvena zvezda 29:18

Uprkos problemima, Partizan ima prednost domaćeg terena, ali se u manjoj rotaciji očekuje od Bogdanovića i Milosavljevića da ponesu teret utakmice i preuzimaju odgovornost, a od Lovernja da bude dominantan u ofanzivnom skoku.

Dodatan problem za njih su i roviti Kinsi i Musli, nedovoljno iskusni Dalo preuzima ulogu Vestermana, a sa druge strane je ekipa u usponu forme, predvođena Nelsonom, Šilbom i Marjanovićem.

Druga četvrtina počela, Lovernj dobija nove duele, 27:21

Lovernj još jednom pokazuje da su mu derbi mečevi najveća inspiracija, izlazio je kao pobednik iz duela sa Zvezdinim igračima ispod reketa, a nastavio je seriju Partizana i u drugoj deonici. Dženkins je trgao "crveno-bele" kad je ostao usamljen iza linije za tri poena, a onda je Milutinov ušao u problem sa ličnim greškama, napravivši treću.

Prvu četvrtinu obeležile trojke Partizana (21:14)

Meč je počeo borbom za prevlast u reketu, posle neuspešnog napada Marjanovića zakucao je Milutinov, a tek onda je Lazić asistirao Marjanoviću za izjednačenje. "Pionir" je eksplodirao uz trojku Milosavljevića, a konfuzan napad Zvezde spasio je Marjanovića, kome je Lazić doturio loptu. Bek Zvezde se povredio u sledećem napadu Partizana, pa Milosavljevića nije imao ko da čuva, a on je to iskoristio da postigne drugu trojku. Umesto Lazića na parketu je Blažič, a Lovernj je ukrao loptu i poentirao za 14:8.

Crno-beli Pionir je zapalila dalekometna trojka Bogdanovića, posle čega je i Radonjić tražio tajm-aut. Nije mu uspelo da razbudi igrače, propala su dva napada, a Lovernj se posle sjajne odbrane na Katiću ekspresno brzo našao na drugoj strani da zakuca za seriju od 9:0.

Crvena zvezda izgleda kao da je potcenjivački ušla u meč, i uživljavanje u ulogu favorita joj se obilo o glavu, i Simonović je izgubio loptu neopreznim pasom, čime je Bogdanoviću omogućeno da plasira. Čevrtina je završena faulom Daloa nad Dženkinsom koji je pokušao da zakuca, a tad je i Vujošević protestovao.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Moskva

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Trojke Milosavljevića i Bogdanovića nose crno-bele, Partizan – Zvezda 29:24

Izvor: Dzungla.org, 18.Nov.2013

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde se vraćaju obavezama u ABA ligi posle petog kola Evrolige, i odmeriće snage u derbiju osmog kola regionalnog takmičenja. U meč ulaze u različitom raspoloženju, Crvena zvezda je savladala Lijetuvos, crno-beli su doživeli debakl u Moskvi od CSKA, a dodatno...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.