Uživo: Prvi nastup crno-belih u Evrokupu, Lijetuvos - Partizan 36:23

Izvor: Blic, 15.Okt.2014, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Prvi nastup crno-belih u Evrokupu, Lijetuvos - Partizan 36:23

Košarkaši Partizana počinju takmičenje u Evrokupu i u prvom kolu grupe E gostuju Lijetuvos Ritasu, a taj meč možete pratiti uživo uz Blicsport.rs.

Crno-beli posle 13 uzastopnih godina ne igraju u Evroligi, već ove sezone nastupaju u drugom po jačini evropskom takmičenju, u vrlo podmlađenom sastavu.

DRUGA ČETVRTINA

U jurnjavi na početku ove deonice bolje su se snašli domaći košarkaši, koji su zakucavanjem Lukauskisa iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kontre otišli na plus 11 (34:23).

PRVA ČETVRTINA: Lijetuvos se oslanja na trojke, Partizan drži korak

Trener Partizana Duško Vujošević odlučio se da startni plej bude Vanja Marinković, momak rođen 1997. godine, a pored njega su zaigrali Tepić, Murić, Gagić, Milutinov. Startna petorka Lijetuvosa bila je: Juskevičijus, Gecevilijus, Orelik, Trevis, Kavalijuskas.

Centar gostiju Milutinov je postigao prve poene za srpskog prvaka u Evrokupu i odgovorio na trojku Gecevičijusa, a iza linije 6,75 pogodio je Marinković za 5:5 i potom napravio faul u napadu.

Usledila je serija litavnskog tima 7:0 koju je trojkom započeo Orelik, a prekinuo Milutinov, ali je i domaća ekipa zakucavanjem Kavalijuskasa pokazala da se dobro snalazi i u reketu kao i u šutu za tri poena (14:7).

Mladi Marinković je kao posledica neiskustva već za pet minuta zaradio tri lične greške i morao na klupu. Tepić je vezao pet poena i održao korak za rivalom, Dalo je ubacio trojku za 17:15, ali je istom merom odgovorio Mozer i postigao četvrtu za Lijetuvos iz osam pokušaja u uvodnih sedam minuta.

U finišu prve četvrtine za crno-bele debitovao je Andreja Milutinović, ali su puleni Duška Vujoševića izgubili i sedmu loptu, pa je Mozer trojkom doneo Ritasu dvocifrenu prednost i 25:15. Igrači srpskog prvaka bespotrebno su insistirali na visokim dodavanjima što se nije pokazalo kao uspešno, a Lijetuvos je ubacio šest trojki u prvoj četvrtini, koju je okončao Murić fantastičnom blokadom - 30:21.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Evroliga

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lijetvuos ritas – Partizan 30:21 (prva četvrtina)

Izvor: Večernje novosti, 15.Okt.2014

Košarkaši Partizana u Viljnusu igraju debitantski meč u Evrokupu, dok je debi u crno-belom dresu upisao Andreja Milutinović, koji je prve mečeve u sezoni propustio zbog povrede prsta. Posle prvih 10 minuta Lijetvuos ritas, pre svega, preciznim šutevima za tri poena održava plus od desetak poena....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.