Uživo: Grobari izazvali kraći prekid, crno-beli vezali trojke, Igokea - Partizan 47:58!

Izvor: Blic, 25.Apr.2013, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Grobari izazvali kraći prekid, "crno-beli" vezali trojke, Igokea - Partizan 47:58!

Posle dramatičnog meča u kom je Crvena zvezda pobedila Radnički i plasirala se u Evroligu posle 15 godina, na redu je drugi meč polufinala fajnal-fora ABA lige, u kom se sastaju domaćin turnira Igokea i Partizan. Prema informacijama od izveštača Blicsport.rs iz hale u Laktašima, "grobari", kojih ima oko 500, napravili su dobru atmosferu za svoj tim. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Ulog je Evroliga, Igokea kao prvoplasirani tim ligaškog dela dočekuje Partizan, koji je u usponu forme i ima šest trijumfa u nizu.

Partizan je dobro otvorio utakmicu, i u uvodnim minutima poveo sa 6:3 zahvaljujući trojkama Milosavljevića i Bertansa, a Vesterman je propustio priliku da vođstvo uveća u narednom napadu. Hemonds je zatim uzvratio za izjednačenje. Slabih pet minuta na početku donelo je samo taj trojkaški obračun.

Crno-beli su se i dalje oslanjali na šuteve iza linije 6,75, a prednjačio je Letonac, čija je mirna ruka donela 14:8. Vesterman je pogotkom i dodatnim slobodnim bacanjem povisio na 17:10, da bi Brkić trojkom vratio domaćina u igru pred mali odmor - 15:17.

Veliki ulog meča odrazio se na igru oba tima, pošto su i jedni i drugi bili u grču, mnogo se grešilo, ali su se gosti nešto bolje snalazili i držali "+5", pretežno zahvaljujući raspoloženom Lovernju.

Do sredine druge četvrtine domaći košarkaši su već imali devet izgubljenih lopti, njihov rival dve manje, što je najbolji pokazatelj da kakvu prestavu je moglo da vidi nešto manje od 3.000 gledalaca.

Partizan je imao 23:19, a onda je počela mini-serija domaćina, koji su preokrenuli poenima Edvardsa sa linije penala za konačnih 25:23 na poluvremenu za Igokeu.

I nastavak su bolje počeli domaćini turnira, a kada su prednost odveli na 34:29 poenima Edvarda, Vujošević je tražio tajm-aut. Velika borba, sa i dalje malim brojem poena se vodila, a crno-beli su uspeli da u odlučujuću deonicu uđu sa pola koša prednosti - 41:40.

Na prelazu iz treće u četvrtu četvrtinu gosti su serijom 13:3 za nešto više od tri minuta počeli da "lome" rivala i otvaraju sebi vrata, pošto su poveli 47:42. Nisu izostale ni čarke, strasti su uzavrele i dalje se vodi velika borba za svaku loptu.

Došlo je potom i do kraćeg prekida jer su se navijača Partizana potukli, letele su i polomljene stolice, a kada se igra nastavila, njihovi ljubimci su vezali tri trojke za 13 poena prednosti.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.