Uživo: Crno-beli se vratili, poništen im i čist gol! Partizan - Čukarički 2:2!

Izvor: Blic, 13.Sep.2014, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Crno-beli se vratili, poništen im i čist gol! Partizan - Čukarički 2:2!

Fudbaleri Partizana od 19.30 igraju na svom stadionu protiv Čukaričkog, a zbivanja sa tog meča 5. kola Jelen Superlige možete da pratite uživo uz Blicsport.rs. Gostujući "brđani" su preokretom poveli sa 1:2, ali su na startu drugog poluvremena uspeli da izjednače na 2:2 autogolom Petra Bojića.

Jedini preostali predstavnik Srbije na evro-sceni došao je u priliku da umakne šampionu naše zemlje, Crvenoj zvezdi koja je odigrala samo 0:0 na gostovanju Napretku u Kruševcu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u vrlo burnom meču. Međutim, crno-beli su na šokantan način priveli kraju prvo poluvreme, kada se njihovo vođstvo pretvorilo u rezultatski zaostatak.

Već u drugom minutu Vojislav Stanković, kapiten Partizana u ovom meču, mogao je da dovede domaćina u vođstvo, no posle slobodnog udarca njegov pokušaj glavom poslao je loptu previsoko. Nije se, međutim, dugo čekalo na promenu rezultata.

Već u desetom minutu Partizan je poveo, i to kada je Vulićević centrirao sa desnog krila, Škuletić kod dalje stative primio loptu, a onda se ona našla na ivici kaznenog odakle je odmah, "iz prve", 17-godišnji Danilo Pantić opalio po njoj i, poslavši je oko metar iznad zemlje, smestio je u nebranjeni, bliži deo gola Čukaričkog za 1:0.

Meč je potom ušao u nešto mirniji ritam, a naročito kada su "grobari" na južnoj tribini upalili brojnu pirotehniku, zbog koje se maltene ništa sa tribina nije videlo od onoga što se dešavalo na terenu, gde je na kratko i prekinuta utakmica.

Usledio je period bolje igre "brđana", koji su sve češće uspevali da probiju Partizanove redove, naročito po bokovima, no centaršuteve koji su upućivali u centar šesnaesterca crno-beli štoperi su relativno lako sprečavali da postanu velika opasnost.

I, kako se meč baš u tom ritmu odvijao u finišu poluvremena, apsolutno ništa nije nagoveštavalo šokantan minut, taj 60-sekundi period vremena između 42. i 43. minuta utakmice.

Najpre je na centaršut sa levog krila Nikola Stojiljković uspeo da reaguje ispred Lukača i prosledi loptu u mrežu Partizana za 1:1, a samo što su crno-beli krenuli sa centra, "Čuka" im je oduzela loptu, da bi potom Slavoljub Srnić fantastičnim udarcem sa više od dvadeset metara završio kontranapad, te je tim projektilom na semaforu ispisano 1:2, što je bio rezultat kojim se otišlo na predah uoči drugog poluvremena.

A nedugo nakon što je ono počelo, došlo se do izjednačenja. Na centaršut sa desnog krila najbolje je reagovao Danko Lazović, koji je uputio udarac. Lopta je na svom putu pogodila Petra Bojića, značajno promenila svoje kretanje i odsela u mreži Čukaričkog za 2:2.

No, već u sledećem minutu, Stojiljković je mogao da se proslavi na drugoj strani terena, kada je ostao sam na desetak metara od Partizanovog gola, da bi taj kontranapad okončao udarcem "iz prve" koji je poslao loptu pokraj stative. Bio je to početak vrlo burnog dela utakmice, jer nije prošlo mnogo, samo tri minuta, a vice-šampion je prilično oštećen: Lazoviću je dosuđen ofsajd, kog uopšte nije bilo, što je potvrdio i TV snimak, pa je njegov gol, postignut "bežanjem" u levu stranu, a slanjem loptu, dijagonalno, u suprotnu, poništen bez razloga.

Jelen Superliga, 5. kolo

U TOKU: Partizan - Čukarički 2:2

Strelci: 1:0 Danilo Pantić (10), 1:1 Nikola Stojiljković (42), 1:2 Slavoljub Srnić (4:3), 2:2 Petar Bojić, autogol (52)

Beograd - Stadion: Partizana; Sudija:

Žuti kartoni: Vulićević (Partizan) - Ristić, Srnić, Stojiljković (Čukarički)

Partizan: Lukač, Vulićević, Petrović, Stanković, B. Ilić, Marković, Drinčić, Pantić, Grbić, Lazović, Škuletić

Čukarički: Ristić, Pjasentin, Ukah, Todorović, Stojiljković, Pavlović (od 58. D. Srnić), S. Srnić, Regan, Stojković, Bojić, Brežančić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.