Upoznajte petoricu dečaka koje Ivan Tomić vodi na Kipar: Za jednog pitaju velikani, drugi igra na deficitarnom mestu, a tu su i tri ofanzivca (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 12.Jan.2016, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upoznajte petoricu dečaka koje Ivan Tomić vodi na Kipar: Za jednog pitaju velikani, drugi igra na deficitarnom mestu, a tu su i tri ofanzivca (VIDEO)

Trener crno-belih će tokom pripremnog perioda forsirati igrače iz omladinske škole

Sa izvorišta pravo među krupne ribe. Dugododišnje opredeljenje Partizana da talentima iz svoje Omladinske škole ukazuje šansu i približava ih prvom timu biće potvrđeno u ove zime. Crno-beli su odlučili da na pripreme seniorske ekipe povedu čak petoricu fudbalera iz mlađih kategorija, što je jasan signal da se novi trener Ivan Tomić drži klupskog principa koji podrazumeva >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << promociju igrača iz sopstvenih resursa.

Pojaviće se u četvrtak na prozivci, odradiće uvodnu fazu priprema, a onda će se u avion kojim se 26. januara ekspedicija tima iz Humske 1 seli na Kipar ukrcati, između ostalih: Jovan Nišić, Veljko Birmančević, Strahinja Bošnjak, Đorđe Jovanović i Dušan Vlahović.

Raziličita godišta, različite uloge u timu, ali jedna karakteristika im je ista.

Svi su državnim reprezentativci u svojim uzrasnim kategorijama što jasno pokazuje da je reč o kvalitetnim igračima“, kaže za MOZZART Sport Miodrag Radović, direktor omladinske škole Partizana potvrđujući vest da će pomenuta petorica odraditi pripreme sa Sašom Ilićem i društvom.

Najviše se zna o najmlađem među njima, Dušanu Vlahoviću. Momku koji je sa samo 16 godina, prošle zime, potpisao profesionalni ugovor sa Partizanom, a koji je trebalo još letos, kod Zorana Milinkovića, da dobije šansu tokom priprema na Tari. U međuvremenu je dominirao u svojoj generaciji (2000. godište), kod trenera Milana Ristića, toliko da je privukao pažnju Anderlehta (kao i drugih velikih evropskih klubova), ali u Partizanu sa njim imaju velike planove.

Vlahović je pravi špic. Izuzetno talentovan. Iako je 2000. godište, jesenas je igrao čak za godinu dana stariju generaciju, i potvrdio kvalitet. Kao nagradu za to dobio je poziv pripremama prvog tima, što je za nas u školi velika čast“, dodao je Radović.



Direktor Partizanove akademije, koja je proizvela i talente poput Andrije Živkovića, Saše Lukića i Ivana Šaponjića, predstavio je i momke o kojima se, zasad, nije pričalo, ali koji bi u bliskoj budućnosti, takođe, mogli da privuku pažnju.

„Jovan Nišić igra na poziciji veznog igrača, često na desnoj strani, dok je Veljko Birmančević levi vezni, mada se dobro snalazi i iza dva napadača. U pitanju su omladinci, negovani trenerskom rukom Darka Teševića. Obojica su 1998. godište".



Od njih su godinu dana mlađi centarfor Đorđe Jovanović i centralni bek Strahinja Bošnjak.

"Njih dvojica stasali su pod komandom Dragana Kecmana i nagovestili lepu perspektivu. Na primer, Bošnjak je i letos bio na pripremama prvog tima, a kako igra na u savremenom fudbalu deficitarnom mestu levog štopera pred njim je budućnost. Nekoliko puta tokom jeseni trenirao je sa prvim timom i igrao za Teleoptik, tako da je prekomanda među seniore logičan sled događaja“.



To, međutim, nije sve. Trend prekomande u prvi tim biće nastavljen na leto.

Zasad pomenuita petorica idu na pripreme, trener Ivan Tomić će se na licu mesta uveriti kako se ponašaju i kakav kvalitet imaju, te će u skladu sa tim zaključcima odlučiti da li se neko od njih vraća u svoju generaciju, Teleoptik ili ostaje u Partizanu. Ovo ne zanči da drugi momci iz škole nisu talentovani. Naprotiv, ima u njim i te kako kvaliteta, međutim, moraju da sačekaju svoj red i sigurno će im se u jednom trenutku šansa ukazati. Neke od njih valja čekati“, zaključio je Miodrag Mića Radović.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport, MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.