Akcija MUP-a, BIA i VBA: Uhapšeni radnici Prvog partizana i državljanin Severne Makedonije

Izvor: RTS, 11.Nov.2019, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija MUP-a, BIA i VBA: Uhapšeni radnici "Prvog partizana" i državljanin Severne Makedonije

Državljanin Severne Makedonije, bivši inženjer "Prvog partizana" i dvojica radnika uhapšeni su zbog sumnje na zloupotrebu i primanje mita. Sumnja se da su prodali dokumenta "Prvog partizana" koja se odnose na proizvodnju oružja i municije.
Hapšenja su po nalogu Višeg javnog tužilaštva izveli MUP Srbije, Bezbednosno-informativna agencija i Vojnobezbednosna agencija, saopštilo je to tužilaštvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Uhapšeni su bivši inženjer u "Prvom partizanu" B. G. iz Užica, konstruktor u Pogonu za alate i mašine u "Prvom partizanu" N. I. iz Požege i projektant mašina M. M. iz Užica.
Uhapšen je i državljanin Severne Makedonije koji je vlasnik "Ars grupe" iz Skoplja. 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu, radi saslušanja, biti privedeni nadležnom tužiocu.
Njima se stavlja na teret da su krivična dela izvršili prodajom projekata i drugih dokumenata koji pripadaju "Prvom partizanu" iz Užica, a odnose se na proizvodnju oružja i municije.
Oni su osumnjičeni za zloupotrebu položaja odgovornog lica i davanje mita.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni radnici Prvog partizana i državljanin Severne Makedonije

Izvor: B92, 11.Nov.2019

Uhapšena su tri radnika PD "Prvi partizan" iz Užica i S. D. državljanin Severne Makedonije, vlasnik PD "Ars group" iz Skoplja, zbog zloupotreba i davanja mita...Oni su uhapšeni po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu...Uhapšeni su bivši inžinjer u Prvom partizanu B.G. iz Užica, N.I. iz...

Nastavak na B92...

PRODAVALI VOJNE PROJEKTE Uhapšeni radnici "Prvog partizana" i Makedonac

Izvor: Blic, 11.Nov.2019

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšena su tri radnika PD "Prvi partizan" iz Užica, kao i S. D. drzavljanin Severne Makedonije i vlasnika PD "Ars group" iz Skoplja zbog zloupotreba i davanja mita.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.