Uefa drastično kaznila Partizan, dva meča bez publike

Izvor: RTS, 12.Avg.2019, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uefa drastično kaznila Partizan, dva meča bez publike

Fudbalski klub Partizan kažnjen je sa dve utakmice bez publike na svom terenu u Evropi zbog neprimerenog skandiranja navijača protiv Malatije u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, saopštila je Uefa.
Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će morati i da plati 24.250 evra zbog, kako je obrazloženo u odluci Kontrolnog, disciplinskog i etičkog tela (CEDB), bacanja tvrdih predmeta u teren, blokiranih stepenica, paljenja baklji i rasističkih povika sa tribina.

Kako se navodi u saopštenju, kazna je izrečena zbog rasističkih uvreda na račun fudbalera turske Malatije.
Navijači su tokom utakmice bivšem fudbaleru Crvene zvezde Mičelu Donaldu uzvikivali "cigane", što su članovi Disciplinske komisije okvalifikovali kao rasizam, a ne kao prepucavanje navijača naša dva najveća kluba. 
Zanimljivo je da je na istom sastanku Lokomotiva iz Plovdiva kažnjena zatvaranjem jedne tribine na jednoj utakmici u evrokupovima zbog rasističkog ponašanja navijača na utakmici protiv Strazbura. 
Partizan ima pravo žalbe.
Crno-beli su savladali Malatiju sa 3:1 u prvom meču, dok je revanš na programu u četvrtak u Turskoj.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UEFA ŠOKIRALA HUMSKU Partizan dva meča bez publike!

Izvor: 011vodič.com, 12.Avg.2019

Partizan će do Lige Evrope morati težim putem, tačnije, bez podrške navijača! Disciplinska komisija UEFA kaznila je crno-bele da dve utakmice bez prisustva publike u Humskoj! Evropska kuća fudbala izrekla je kaznu po hitnom postupku, pri čemu je otežavajuća okolnost bila ta što je Partizan...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.