Partizanov kiks pred derbi – Belić spasilac u 86

Izvor: B92, 16.Dec.2023, 18:32

Partizanov kiks pred derbi – Belić spasilac u 86'

Fubaleri Partizana i Radničkog 1923 odigrali su uzbudljivih 3:3 u Humskoj u 18. kolu Superlige.

Crno-beli su do boda stigli zahvaljujući golu rezerviste Belića četiri minuta pre kraja.

Partizan će tako derbi sa Zvezdom za četiri dana na istom mestu dočekati sa dva boda manje od večitog rivala.

Sve što su gradili čitavu jesen igrači Igora Duljaja prosuli su za samo mesec dana, u četiri meča u kojima su pobedili samo jednom. Večiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rival je to oberučke prihvatio i svojim pobedničkim nizom preuzeo čelo tabele pred utakmicu sezone u Superligi - derbi 20. decembra na zatvaranju Superlige za ovu godinu.

Partizanov niz od 13 pobeda sada se čini kao daleka prošlost...

Usledio je poraz od TSC-a 0:4, potom od niškog Radničkog 1:2 sada i remi sa Kragujevčanima koji zaslužuju pohvale za prikazano u subotu uveče pred sablasnim tribinama Humske.

Vodili su gosti 2:0 već do 16. minuta (Gluščević, Činedu), Partizan se tek nakon pola sata igre pribrao, počeo da kreira, da igra kako zna i ume - a ume mnogo kada je lopta u nogama Saldanje, Zahida i Natha.

Ovaj trio je odgovoran što je rezultat nakon prvih 45 minuta poravnat, čemu su kao strelci doprineli Brazilac (13. gol ove sezone) i Izraelac majstorijom iz slobodnog udarca.

Duljaj je morao ovog puta bez Ilića, Kanutea, odlučio se i da krene meč sa Belićem na klupi kako bi ga sačuvao od kartona za derbi koji sledi. Drugo poluvreme donelo je sadržajan fudbal, uzbudljiv, dinamičan, ovog puta bez srećnog kraja za Partizan mada su se spasli poraza.

Partizanu je i poništen gol večeras.

VAR je intervenisao posle gola Saldanje na asistenciju Natha, tri minuta je trajala neizvesnost, da bi na kraju egal rezultat ostao na snazi. Uzalud se poradovao Brazilac.

I potom, pravo niotkuda - lopta je bila u mreži Jovanovića. Može se mirne duše reći da ga je matirao Saničanin koji je precenio opasnost od Vidakova, bespotrebno odigrao za svog golmana na metar od njega, i ovaj je potom panično reagovao, a napaač gostiju kaznio glupost štopera domaćih.

Partizan je bio u nokdaunu - još jednom večeras.

Dulalj nije imao kud, uveo je Belića i Severinu (izašli Kalulu i Natho) - još je u 28. minutu trener Partizana prvi put menjao (Nikolić umesto Meniga) - i ove dve poslednje izmene donele su mu rezultat.

Energični Belić našao se u pravo vreme na pravom mestu, sačekao asistenciju Saldanje (ovog prethodno proigrao još jedan rezervista Trifunović) i snažnim udarcem savladao golmana gostiju.

Partizan je ostao bez pobede i deobe prvog mesta, Radničkom je izmakao prvi trijumf u Humskoj u istoriji.

Meč iz Humske, sve najvažnije momente, mogli ste da pratite uz BLOG na B92.net u nastavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kragujevčani blizu senzacije u Humskoj, Belić spasao „crno-bele“ poraza

Izvor: KGsport.info, 17.Dec.2023, 00:20

Malo je falilo fudbalerima Radničkog 1923 da načine najveće iznenađenje 19. kola Mozzart Bet Superlige... Чланак Kragujevčani blizu senzacije u Humskoj, Belić spasao „crno-bele“ poraza се појављује прво на KRAGUJEVAČKI SPORT.

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.