Trojka Partizana u Humskoj za jedanaestu u nizu

Izvor: B92, 29.Okt.2023, 18:36

Trojka Partizana u Humskoj za jedanaestu u nizu

Fudbaleri Partizana na svom stadionu savladali su ekipu Voždovca u sklopu 13. kola Superlige Srbije sa 3:0 (0:0).

Crno-beli su posle ove pobede u seriji od 11 pobeda zaredom i nalazi se na prvom mestu tabele.

Partizan će u sledećem kolu gostovati Novom Pazaru, dok pre toga im sledi duel u Kupu Srbije protiv Jedinstva iz Uba.

Strelci za crno-bele su bili Ksander Severina, Gajas Zahid i Mateuš >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Saldanja.

Crno-beli su stigli do nove pobede u Superligi Srbije što je 11. trijumf u domaćem šampionatu što je učvrstio na prvoj poiziciji na tabeli sa 34 boda, što je sedam bodova više od drugoplasirane Crvene zvezde.

Otvoreno je počelo u Humskoj, ekipa Voždovca osokoljena dobrim rezultatima u skorijem periodu su stigli na stadion Partizana sa željom da i tu ostanu neporaženi kao protiv ekipa koje igraju Evropu.

Prvi je za goste pokušao Burmaz iz slobodnog udarca, ali je lopta išla u golmana Partizana, dok je pre toga šuitirao Flemings.

Partizan je krenuo od tog trenutka da igra, usledile su akcije preko Bibarsa Natha, ali Mateuš Saldanja nije dobro prihvatio loptu. Jedan od boljih pojedinaca u prvom delu meča je bio Ksander Severina koji je dobro koristio prostor koji je imao na desnoj strani.

U 13. minutu mela bivši fudbaler Ado Den Haga je lepo probio po svojoj strani i poslao loptu ka Saldanji, ali je udarac Brazilca bio izblokiran.

Nastavio je Partizan u istom ritmu, odbrana Voždvca je bila sve gušća i gosti su sve više bili na svojoj polovini i sve manje su imali izleta na polovinu Partizana.

Mogao je Partizan do gola u 28. minutu meča kada je posle udarca Kanutea lopta stigla do Saldanje, ali Brazilac opet nije mogao do gola. Do kraja prvog poluvremena beležimo i jednu spornu situaciju kada je Natho oboren u kaznenom prostoru, ali sudija Stamenković nije pokazao na belu tačku.

Dobru šansu je pred kraj prvog dela meča imao Mihajlo Ilić koji je glavom pokušao, ali Katić dobro intrevenisao.

Drugo poluvreme je Partizan krenuo silovito ka golu Voždovca. U prvim minutima drugog dela utakmice Partizan je pretio preko Zahida i Severine, ali golova nije bilo. I to kao da je bila najava šta nas očekuje u skorijem periodu.

Crno-beli su do gola i prednosti stigli u 54. minutu kada je posle pasa Natha Severina prevario Damjanovića i loptu precizno poslao u donji desni ugao gola Voždovca. Ovo je pokazatelj da Severina se ponovo vraća u formu u kakvoj je bio na početku sezone.

Već u sledećem napadu je Partizan duplirao svoju prednost. Ponovo je Bibars Natho učestvovao u akciji, a posle duplog pasa sa Zahidom Norvežanin je postigao novi gol u Superligi Srbije.

Posle ovog gola usledio je sporiji ritam meča, koji je prekinuo Saldanja, koji je prvo izborio penal i realizovao za svoj deveti gol u Superligi Srbije i tako postavio konačnih 3:0 za Partizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.