Tuča navijača kao uvertira za derbi

Izvor: RTS, 21.Feb.2015, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča navijača kao uvertira za derbi

Duel "večitih" rivala Partizana i Zvezde u polufinalu Kupa Srbije donosi odgovor na pitanje ko će se oprostiti od "Žućkove levice" ove godine. Pre meča došlo do sukoba navijača, žandarmerija razdvojila sukobljene strane. U prvom polufinalu sastaju se Mega Leks i Vršac.
19.30 - Kako javlja dopisnik RTS-a, oko 18.45 došlo je do tuče navijača u parku Svetog Save u Nišu.
Policija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je razdvojila navijače i sprovodi ih do hale Čair. Prisutne su jake snage žandarmerije, ali svi ulazi u halu su prohodni.
Rasprodate su sve karte za večerašnji duel između Zvezde i Partizana.
19.10 - Poluvreme u Nišu, Mega protiv Vršca vodi sa 45:37.
18.32 - Počeo prvi polufinalni meč Kupa Radivoja Koraća, sastaju se Mega Leks i Vršac.
18.20 - Kapiteni košarkaških klubova Partizan i Crvena zvezda, Dragan Milosavljević i Luka Mitrović, pozvali su svoje pristalice da navijaju sportski u predstojećem meču ta dva kluba u polufinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu.
U apelu navijačima, koji je novinare dočekao na njihovim mestima u hali Čair, Milosavljević i Mitrović navode da je veoma važno da Kup Radivoja Koraća protekne u pravoj sportskoj, korektnoj i prijateljskoj atmosferi. 
16.30 - Nekoliko sati pre početka polufinalnih mečeva košarkaškog Kupa Radivoja Koraća atmosfera u Nišu je mirna i nema incidenata.
U gradu za sada nema organizovanog okupljanja navijača, a policija je uglavnom raspoređena oko dvorane Čair.
U centru Niša primetna je velika gužva. Trgovi i glavna šetališta su puni i skoro je nemoguće pronaći slobodan sto u kafićima.
Meštani kažu da je to uobičajena slika za Niš vikendom, ali i da je tome dodatno doprineo završni turnir nacionalnog Kupa.

Polufinale Kupa Srbije donosi duel "večitih" rivala - Partizana i Crvene zvezde.
U Nišu ćemo saznati da li će Zvezda i dalje ostati u igri da odbrani trofej, ili će crno-beli, koji su u odličnoj formi, uspeti da savladaju najljućeg rivala i ostanu u trci za "Žućkovu" levicu.
Zvezda je do polufinala došla rutinskom pobedom nad niškim Konstantinom (81:65), dok je Partizan ubedljivo savladao Vojvodinu sa 81:54 .
"Partizan ima deset pobeda u nizu, imaju kvalitet i iskustvo. Imaju i sistem koji im je doneo puno titula, a mi smo svesni toga. Međutim, i mi ćemo izaći na teren da nametnemo svoj kvalitet i pokušamo da pobedimo. Bilo bi stvarno lepo da sve protekne kao praznik, da sve bude u sportskom i fer ambijentu i da se tako dođe do trofeja", rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić nakon meča sa Konstantinom.
I trener Partizana Duško Vujošević imao je kratak komentar posle trijumfa Zvezde nad Konstantinom.
"Gospodin slučaj je hteo da se najatraktivnija utakmica turnira odigra u polufinalu, a mi ćemo dati sve od sebe da se suprotstavimo favorizovanom rivalu", poručio je Vujošević.

Partizanov Dragan Milosavljević svestan je da će u polufinalu biti izuzetno teško, ali veruje da crno-beli znaju mane rivala.
"Dižemo formu, vezali smo dosta pobeda i to nam znači. Međutim, i Zvezda ima sjajan tim i igra fantastičano. Znamo neke njihove mane i trudićemo se da ih iskoristimo. Neka pobedi bolji", rekao je Milosavljević.
Polufinalni meč između Crvene zvezde i Partizana na programu je od 21, dok se u prvom polufinalu od 18.30 sastaju se Mega Leks i Vršac.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Sveti Sava

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.