Izvor: Piplmetar.rs, 01.Avg.2023, 13:32

„Tu su stvari jednostavne“: Filipović o penalu za TSC posle duela Pantića i Cvetkovića

Kaže da je prekršaj bio na liniji, a ona je sastavni deo kaznenog prostora

Jedna od spornih odluka sudije Milana Mitića sa meča TSC – Partizan i zbog koje iz Humske smatraju da su žestoko oštećeni jeste svakako bio drugi dosuđeni penal za domaćina.
Glavni arbitar je pokazao na belu tačku nakon duela Danila Pantića i Miloša Cvetkovića, ali mnogi smatraju da je taj prekršaj bio van kaznenog prostora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << /> Predsednik sudijske komisije, Dejan Filipović je na konferenciji za medije, na kojoj je odgovorio na optužbe koje stižu iz tabora crno-belih, između ostalog objasnio zašto je dosuđena najstroža kazna u pomenutoj situaciji.
– Sudija je dosudio prekršaj, pomoćni sudija je konstantovao da je bilo unutra, ovde su stvari jednostavne. VAR sudija ne zove sudiju, nema šta da zove, on samo na osnovu ove slike treba da kaže da li je kontakt spolja ili iznutra. Linija je sastavni deo prostora koji obeležava fudbal, aut linije, poprečne, sastavni su deo prostora za igru. Ostavljam vama slobodu da zaključite da li je kontakt na liniji, malo unutra ili van kaznenog prostora – rekao je Filipović.
Pogledajte tu situaciju na snimku ispod.
(Telegraf.rs)


Video: Sudija svirao kraj poluvremena, pa se konsultovao sa VAR sobom i svirao penal za TSC

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Sport

Video dana

Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Predsednik Sudijske komisije poručio: „Mitić je naš najbolji arbitar, Partizan nije oštećen protiv TSC-a“

Izvor: Piplmetar.rs, 01.Avg.2023

. Superliga Srbije je počela i više nego burno, pošto je već u prvom kolu viđen veliki broj spornih odluka sudijskih arbitara, zbog čega se oglasio i sam Partizan, koji smatra da je oštećen zbog odluka glavnog sudije Milana Mitića na meču sa TSC-om.. Mnogi sudijski analitičari...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.