Tripković za MONDO: Idem u Valjadolid

Izvor: Mondo, 10.Sep.2012, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tripković za MONDO: Idem u Valjadolid

Član španske ACB lige na putu da angažuje našeg internacionalaca. Bivši as Partizana ponovo na terenu nakon duge pauze zbog operacije oba kuka.

Duga pauza i period oporavka od ozbiljne hirurške intervencije završeni su za Uroša Tripkovića. Bivši as Partizana, Huventuda i Unikahe dogovorio je angažan u Španiji i posle šestomesečnog odsustva vraća se na teren.

Pominjan je Virtus, odnosno Bolonja i Italija kao moguće odredište iskusnog beka >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ali nekadašnji reprezentativac potvrdio je za MONDO da karijeru nastavlja u španskoj ABC Ligi.

"Tačno je, u toku dana bi trebalo da potpišem ugovor a sutra ili prekosutra da putujem u Španiju. U prinicipu, još nije potpisano, ali sve je dogovoreno. Trebalo bi da bude u redu", rekao je Tripković i objasnio pod kakvim uslovima je dogovorio saradnju sa članom elitne španske košarkaške lige:

"Potpisao sam na godinu dana ali sa opcijom da mogu da izađem u neki drugi klub ako mi budu ponuđeni bolji uslovi. Trudiću se da odigram kako treba, da se vratim u život što se košarke tiče. U isto vreme, pokušaću da, posle Valjadolida, napravim neki bolji ugovor i pronađem klub koji ima veće ambicije i nastupa u nekom evropskom takmičenju", iskren je bio potencijalni reprezentativac.

Uroš Tripković je protekle dve sezone proveo u španskoj Unikahi, pre toga je igrao,takođe za španski Huventud u koji je stigao iz Partizana. Operacija oba kuka, koja ga je od terena odvojila pola godine, nije ostavila nikakve posledice.

"Sve je u redu, što se povrede tiče. Oporavio sam se. Sada mi je potrebno da

igram. Trebaju mi minuti na parketu",
jasan je Tripković.

Valjadolid tek pravi tim za narednu sezonu. Uprava se zahvalila većini igrača koji prošle godine nisu uspeli da ostvare zapaženije rezultate. Valjadolid je šampionat završio na proslednjem mestu (18.) uz skor od osam pobeda i 26 poraza. Ipak, ostali su članovi elite jer je od iste odustala Menroka.

"Tačno je da prošle godine nisu imali dobar rezultat, imali su finansijskih problema. Videćemo kako će biti ove sezone. Trenutno nemam puno informacija o ekipi, rekli su mi da se još formira, traže nove igrače. I trener je nepoznat, šef stručnog štaba biće pomoćni trener iz prošle sezone", otkriva Tripković.

Naš internacionalac se raduje povratku u Španiju.

"To je super, potpuno mi odgovara. Još ranije sam naučio jezik a i dete mi se tamo rodilo. Protiv povratka u Španiju nemam apsolutno ništa", bio je dobro raspoložen Tripković koji je za MONDO potvrdio da je bio blizu odlaska u Virtus iz Bolonje.

"Jesmo razgovarali. Vođeni su pregovori. Ponudili su mi uslove koji mi nisu odgovrali. Zato sam se odlučio za Valjadolid".

Kao i cela sportska javnost u zemlji i Uroš Tripković pomno prati rezultate reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013.

"Nadam se da će sve biti kako treba i da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo. Zaista verujem u ove momke. Nadam se da će pred našom publikom dobiti Izrael. U suprotnom stvarno bi bilo loše, za košarku, za igrače, za reprezentaciju. Ostajemo u tom slučaju i bez Svetskog prvenstva. Nadam se najboljem", optimist je Tripković koji zbog puta u Španiju verovatno neće biti u prilici da bude u Pioniru i pruži podršku selektoru Dušanu Ivkoviću i reprezentativcima u poslednjem i odlučujućem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013.

(S. Grčić – MONDO, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.