Trinkijeri pred derbi: Sanjam finale Partizan - Zvezda

Izvor: Mondo, 01.Mar.2019, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinkijeri pred derbi: Sanjam finale Partizan - Zvezda

Trener crno-belih voleo bi da se pitanje prvaka ABA lige i učesnika Evrolige 2019/20 reši u seriji "večitih" rivala i da njegov tim iz nje izađe kao pobednik. Ali, svestan je da je taj put dug i težak.

Dve nedelje posle finala Kupa Radivoja Koraća, u kome je Partizan osvojio trofej slobodnim bacanjima Džoka Lendejla u poslednjem sekundu, na redu je novi "večiti" derbi.

Ovog puta u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << okviru 20. kola ABA lige (nedelja, 18.00, Arena sport 1).

Crveno-beli sa skorom 18-1 imaju prvo mesto "u džepu" i pred novi okršaj sa Partizanom (13-6) se nalaze u specifičnoj poziciji.

Ako pobede, a to sigurno žele, između ostalog i zbog revanša za Kup, praktično će izabrati crno-bele za protivnika u polufinalu ABA plej-ofa.

A, pitanje je da li kao prvoplasirani mogu da dobiju nezgodnijeg rivala, protiv koga ni prednost domaćeg terena nije značajna kao što bi bila protiv ekipe iz drugog grada.

Ako pitate Andreu Trinkijerija, on bi sa Zvezdom hteo da se sretne, ali tek u finalu.

"Izuzetno bih voleo da imamo dva beogradska kluba u finalu ABA. To bi značilo da je Evroliga 'back in the city'. Ja sam sportista i to bih baš želeo", rekao je Trinkijeri.

"Svi želimo da se Partizan vrati u Evroligu - ja, igrači, navijači. Da zaspim, probudim se usred noći i 'ajmo, Evroliga. Ali, neki put je jako teško da se takve stvari dese".

Italijan je Zvezdu promovisao u "apsolutnog favorita" narednog meča.

"Imamo velikog rivala. Zvezda je daleko najbolja ekipa u ABA ligi, još su doveli Kej Si Riversa. Apsolutni su favorit. Ali, kad kažeš - snovi. Za to se živi, za to se jede, za to se diše".

Na konstataciju novinara da "računica" po kojoj bi se Zvezda i Partizan sastali u finalu, podrazumeva pobedu njegovog tima u nedelju, jer onda bi crno-belima treće mesto bilo nadohvat ruke (realnost bi u tom slučaju bili parovi polufinala Zvezda - Budućnost i Cedevita - Partizan) odgovorio je kratko:

"Ja ne računam, samo kažem šta sanjam".

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović

Trinkijeriju će ovo biti treći derbi, međutim, teško da je sada manje uzbuđen nego pred prvi okršaj sa Zvezdom, koji je Partizan izgubio jesenas pred Grobarima.

"Oni su top ekipa... ali zašto kažem da bih voleo dva beogradska kluba u finalu. Jer ovakvo rivalstvo imaju samo dva-tri mesta u svetu. U Milanu, gde sam ja rođen, ima rivalstvo u fudbalu. Ovde ima fudbal, košarka, vaterpolo, tenis, sve! I onda je to nešto specijalno".

Zvezda će u odnosu na Kup biti jača za trojicu stranaca - Riversa ("on je elitni šuter, ima iskustva"), Fajea i Odžoa.

"Mi ćemo dati sve što imamo, a i ono što nemamo. Naći ćemo način. Jedina stvar koju ne mogu da kontrolišem, to je krajnji rezultat".

Pošto ulaznica za derbi nema u slobodnoj prodaji, crno-beli će imati minimalnu, ili nikakvu podršku sa tribina, što je prava retkost.

"To je deo posla", naveo je Trinkijeri i dodao:

"Ja poštujem sve. Ako budu bolji, čestitaću, reći ću 'bravo'. Ne volim u sportu život ili smrt. Uvek ide još jedan dan, još jedna utakmica, još jedan trening".

Na pitanje koliko je njegovoj ekipi prijala dvonedeljna pauza, odgovorio je da je bila potrebna.

"Dobro smo radili, ali to ništa ne znači. Mnogo puta dobro radiš i loše odigraš, a neki put tako-tako radiš i dobro igraš. Sve je u glavi", završio je Andrea Trinkijeri.

PAROVI 20. KOLA:

subota


Igokea - Mornar 17.00

Krka - Cedevita 19.00

nedelja

Crvena zvezda - Partizan 18.00

Cibona - Mega 20.00

ponedeljak

FMP - Olimpija 18.00

Budućnost - Zadar 21.00

TABELA: Budućnost 18-1, Cedevita 14-5, Budućnost 13-6, Partizan 13-6, Mega 10-9, FMP 8-11, Zadar 7-12, Mornar 7-12, Cibona 7-12, Olimpija 6-13, Igokea 6-13, Krka 5-14.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.