Trinkijeri: Prošli smo u Top 16, to je glavno

Izvor: RTS, 21.Nov.2019, 01:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinkijeri: Prošli smo u Top 16, to je glavno

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri, posle pobede protiv Ritasa i plasmana u Top 16 Evrokupa, izjavio je da njegov tim večeras nije bio dobar u svim segmentima igre, ali da je najvažnije da je izborena druga faza.
Crno-beli su u 8. kolu Evrokupa pobedili litvanski tim 86:81 za skor 6-2 u grupi B.

"Prošli smo u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Top 16. To je glavno. Igrali smo protiv teškog protivnika, koji se nikada ne predaje. To je tim koji je dva puta pobedio Lokomotivu. Imali smo dobre momente i loše momente. Važno je da smo dobili, jer smo imali dve dobre serije gde smo izgradili solidnu prednost", rekao je Trinkijeri na konferenciji za novinare posle meča.

Italijanski stučnjak apostrofirao je da njegova ekipa mora da se popravi u čuvanju prednosti i da ne sme da dozvoli smanjenje rezultata.
"Ako hoćemo da budemo uspešni, promašivanje šest slobodnih bacanja u poslednja dva minuta je nešto zbog čega treba da se zamislimo", rekao je Trinkijeri.
Crno-beli su imali u poslednjem delu 18 poena viška, ali je Ritas uspeo da smanji na minus šest. Trinkijeri je upitan da li je na takav razvoj situacije dovela neozbiljnost ekipe.
"Može biti da je neozbiljan trener? Ne mislim da su moji igrači neozbiljni. Video sam kako su svi videli ono što se desilo. Nije to prihvatljivo i mislim da nam treba malo odmora. Kopamo već dugo. Desilo se da je svaka utakmica teška. Danas ova, u nedelju derbi, pre toga izgubili od Tofaša i Venecije... Moji igrači će se truditi da bude malo bolje. Imamo druge probleme, koje ćemo pre ili kasnije rešiti", rekao je Trinkijeri.
Italijan je imao samo reči hvale za mladog centra Dušana Miletića, rekavši da će mu uvek davati šansu, jer je fantastičan momak koji dobro radi i sluša.
Crno-beli su na ovom meču igrali bez kapitena Novice Veličkovića.
"Novica se puno potrošio u nedelju. Nismo našli novo koleno. Čekamo da dođe DHL sa novim kolenom za njega", zaključio je Trinkijeri u svom maniru.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.