Izvor: Piplmetar.rs, 27.Apr.2023, 01:30

Tri najveća utiska pobede Partizana u Madridu

Autor: Aleksandar Obrenović

sreda 26.04.2023.

08:46

Izvor: Sportske.net


Partizan je slavio pobedu u prvom duelu plej-ofa Evrolige, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << bilo je izuzetno uzbudljivo, a crno-beli su odigrali na visini zadatka. 
Ima tu još prostora, kako je rekao Obradović, drugi će reći da je ovo najbolja utakmica u sezoni, ima onih koji smatraju da Partizan treba rasterećeno da igra u drugom meču, a ono što je sigurno jeste da Željko to neće dozvoliti. 
Šta su utisci? Čini mi se da su tri najveća, ako ne računamo trojku za pobedu… Bilo je tu još, poput povrede Tavaresa, ali ova tri su preovladala. 
Mirnoća posle pobede
Jeste li videli situaciju na Sport klubu kada je posle utakmice kamera bila u svlačionici Partizana? Apsolutno niko nema široki osmeh na licu, jasno je svima da ništa nije gotovo i da najbolja utakmica u sezoni, kako je rekao Aleksa Avramović, ne znači da će ekipa proći na Fajnal for. 
I situacije sa novinarima Evrolige posle utakmice, jedan je pokušavao da nasmeje Pantera koji je imao lice Teodosića iako je u sebi verovatno kuvao, Obradović veoma miran i raspoložen, Lesor je jedini kojem je novinar uspeo da izmami osmeh, ali samo na par sekundi. 
Da ste uključili televizor dvadesetak minuta posle utakmice i posmatrali samo izraze lica košarkaša Partizana, ne biste lako uvideli da li su pobedili ili izgubili. Osim ako niste videli Avramovića na jednom video snimku.
Jasno je svima da ništa nije gotovo. 
Agresivnost Jama Madara
Sećate se kako su se mnogi srpski košarkaši probijali do reprezentacije? Odbranom. Iako su u svojim klubovima imali neverovatan učinak u napadu, što je svakako preduslov za nacionalni tim, u reprezentaciji Srbije bi se našao neko preči u izboru kada je napad u pitanju, pa bi vam ostalo da se nametnete igrom u odbrani. To je, recimo, bio Dragan Milosavljević, nekada davno Saša Obradović, a paralelu možemo pružiti i sa sadašnjim Partizanom i Jamom Madarom koji je, priznaćete, igrač koji može ubaciti 30 poena svakoj ekipi u AdmiralBet ABA ligi da igra za neki slabiji klub, ali u Partizanu ima tih prečih u napadu. 
U prvom poluvremenu nije igrao protiv Reala, onda je ušao u drugom usled slabijih minuta Dantea Egzuma kada ga je Rudi Fernandez omeo, a Madar je ne samo postigao dve čudnjikave trojke i bio jedini koji je pogodio trojku prilično dugo u drugom poluvremenu, već je bio prilično agresivan u odbrani. 
Nije dozvolio za dve glave višim igračima Reala kada bi ostali na mis-meču sa njim da poentiraju lako, bilo je tu i blokada, uvek je bio na lopti. 
Ipak, i dalje se dešava da se „izgubi“ u preuzimanju, ali to je nešto na čemu će raditi kako bi postao igrač vredan NBA lige jednog dana. 
Uglavnom, njegov doprinos je bio juče ogroman. 
Lepota košarke
Teško je reći da smo gledali mnogo boljih utakmica ove sezone. Ovo ne možete videti ni u NBA ligi, svi neutralni ljubitelji košarke su definitivno uživali. 
Čvrsto, nije bilo lakih poena, a na semaforu 176 poena. Postignuto je čak 20 trojki. Niti jedna ekipa nije imala dvocifrenu prednost, a kada bi imala, drugi bi odmah stigli rezultat. Možda je dovoljno da pogledate ponašan

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Haos u Grčkoj! Sudija dobio udarac u međunožje u derbiju!

Izvor: Piplmetar.rs, 27.Apr.2023

Autor: Aleksandar Obrenović . . utorak 25.04.2023. . . 09:45 . . Izvor: Sportske.net ...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.