Todorić: Želimo još trofeja

Izvor: B92, 10.Jun.2011, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorić: "Želimo još trofeja"

Partizan mt:s će u petak uveče svečano proslaviti desetu uzastopnu titulu, a već za nekoliko dana uprava i stručni štab počinju sa planovima za novu sezonu.

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić dao je ocenu još jedne uspešene sezone.

"Renoviraćemo tim, ali nećemo revidirati i šampionske želje. Uspesi koje smo zabeležili ove i ranijih sezona, ne amnestiraju nas od novih juriša ka peharima. Naravno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << akcenat je na domaćim takmičenjima, gde ćemo skupljati bodove za Evroligu, ukoliko ne dobijemo A licencu."

A pre nego što počne jurišanje na trofeje, upravu očekuje rekonstrukcija tima.

"Od ponedeljka počinjemo ozbiljno da razmišljamo o rekonstrukciji tima. Gotovo 100 odsto je sigurno da sva četvorica stranaca odlaze. Prioritet je da vidimo ambicije domaće trojke kojima su istekli ugovori: Božića, Kecmana, i Katića. Potom ćemo se potruditi da praznine popunimo srpskim igračima, a tek na kraju da se oslonimo i na međunarodno tržište", rekao je Todorić.

U javnosti se kao potencijalna pojačanja pominju Tepić, Avdalović, Čakarević i još neki igrači, koji su ranije igrali u Partizanu.

"Igrači koji su u bili u Partizanu uvek su dobrodošli, ako žele da se vrate, ali nije u redu sada da licitiramo imenima, jer ni sa kim od njih, niti drugima koji se pominju u medijima, nismo pričali"

Partizan očekuje i saradnja s Borcem, pa će na pozajmicu ići neko od mlađih igrača.

"Najbitnije je da vidimo ko može da ponese teret prvog tima, zatim da razmotrimo ko bi trebalo na kaljenje. Pre toga moramo da vidimo da li će se granica za juniorski tim pomeriti sa 18 na 19 godina. Ukoliko bude tako, nije nam potreban drugi tim."

Uz tri trofeja, Partizan je dobio i trenera - Vladu Jovanovića, tek sedmog stručnjaka u prebogatoj istoriji kluba koji je osvojio nacionalni tron.

"Možda je naš uspeh sa Vladom za neke iznenađenje, ali mi smo znali o kakvom čoveku, stručnjaku, profesionalcu i zaljubljeniku se radi. Samo 24 časa pošto je Dule otišao, odlučili smo se za Vladu. Mnogi su sumnjali u njega, a mi smo mu verovali. Drago mi je što je na veličanstven način pokazao da je veliki i trener za budućnost."

Todorić je dodao da je finansijska situacija bolja nego ranije i da je država znala da prepozna da je Partizan srpski brend.

"Situacija je nešto bolja, ali nije kakva se u medijima predstavlja. Hvala javnim preduzećima, Ministarstvu sporta, gradu Beogradu koji su nam pomogli. Ali, samo 50 odsto finansijske konstrukcije je izgrađeno, za ostalo moramo sami da se snađemo. Dugujemo igračima, Partizan ne samo što je šampion, već je poznat kao institucija koja zna da isplati plate igračima, neki put sa zakašnjenjem, tako da se to nijednog trenutka nije osetilo. Mi smo srpski brend, uz vaterpoliste Partizana, sigurno najbolji kolektivni promoter države, što ona zna da prepozna."

Da li je u planu potpuni prelazak u Arenu, kada su u pitanju mečevi Evrolige?

"Jedan od razoga da igramo u Areni je što zaradom popunjavamo budžet. Ipak, Pionir je naša kuća. Kada sa ove distance gledam, da ne budem pretenciozan, uz najbolje navijače na svetu, mislim da smo igrali u Pioniru preskočili bismo Top 16 fazu. Sijena je igrala bez dva igrača, a Efes pilsen i Real su nam "pobegli” za jednu loptu", rekao je Todorić.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.