Izvor: Piplmetar.rs, 01.Avg.2023, 13:32

„To u fudbalu nije dozvoljeno“: Filipović objasnio zašto je Partizanu poništen gol protiv TSC-a

Jedna od spornih situacija sa utakmice

Dejan Filipović, predsednik Sudijske komisije FSS-a, je na konferenciji za medije objasnio zašto je poništen gol Partizanu na meču protiv TSC-a.
Zbog suđenja na toj utakmici u 1. kolu Superlige Srbije podigla se ogromna prašina, uz direktne optužbe iz Humske da su „pokradeni“ odlukama arbitra Milana Mitića, kao i da je to urađeno po naređenju upravo Filipovića.
Za jednu od situacija za koju u Humskoj tvrde da su oštećeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << jeste i poništeni gol Iliću nakon što je najpre pomoćni sudija signalizirao ofsajd, a potom i posle konsultacija sa VAR sobom, glavni sudija uvažio odluku kolege i poništio gol.
– Blok nije dozvoljen u fudbalu. Igrač Partizana, on sapliće igrača, ne pričamo samo o ofsajdu, on sapliće igrača TSC-a koji u padu sapliće još jednog igrača, dva igrača su onemogućena da igraju loptom. Ovo je nauk, slede bitne utakmice. Već 10 godina prepoznaju blokove u fudbalu. Ovo nije blok, pokretni blokovi nisu dozvoljeni ni u košarci. To se pre 10 godina uvrežilo odjednom i to prave ljudi u ofsajd položaju, dva igrača TSC-a će da padnu, Šćekić ne ide na loptu, obojica su krenuli na loptu, igrač koji je napravio blok nema nameru da igra loptom, predstavlja prepreku – rekao je Filipović na konferenciji.
Vi tu situaciju možete pogledati na snimku ispod.
(Telegraf.rs)


Video: Nije bila greška kod Zvezde, jeste kod Partizana: Predsednik Sudijske komisije o 2 sporne situacije

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Sport

Video dana

Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

„Tu su stvari jednostavne“: Filipović o penalu za TSC posle duela Pantića i Cvetkovića

Izvor: Piplmetar.rs, 01.Avg.2023

Kaže da je prekršaj bio na liniji, a ona je sastavni deo kaznenog prostora .. Jedna od spornih odluka sudije Milana Mitića sa meča TSC – Partizan i zbog koje iz Humske smatraju da su žestoko oštećeni jeste svakako bio drugi dosuđeni penal za domaćina.. Glavni arbitar je pokazao na belu tačku...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.