Tavamba na srpskom: Imamo kvalitet da im damo tri gola, nisu svi aduti na strani Olimpijakosa

Izvor: MozzartSport.com, 01.Avg.2017, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tavamba na srpskom: Imamo kvalitet da im damo tri gola, nisu svi aduti na strani Olimpijakosa

"Ako su oni pobedili u Beogradu, možemo mi u Atini", ne napušta optimizam Partizanovog Kamerunca

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Atine)

Leandre Tavamba je još jednom iznenadio novinare. Pre desetak dana tvrdnjom da će Partizan sigurno proći Olimpijakos, pri kojoj je ostao i posle poraza u Humskoj 1, a uoči revanša u Atini perfektnim poznavanjem srpskog jezika.

Gorostasni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kamerunac je za svega pola godine boravka u Beogradu savladao osnove našeg jezika do te mere da sa saigračima, članovima stručnog štaba i pretpostavljenima u klubu može na njemu da se sporazume.

POGLEDAJTE OVDE KVOTE MOZZARTA ZA MEČ OLIMPIJAKOS - PARTIZAN

Naravno, i sa predstavnicima medija. Ovoga puta bio je realniji u očekivanjima.

"Objektivno, mamo male šanse da odemo dalje, ali to je fudbal. Želja nam je da pobedimo u Pireju, smatra, da imamo kvalitet da im damo tri gola. Najvažnije je da ne primimo gol. Gledaćemo da maksimalno sprovedemo u delo ono što smo uvežbavali na treninzima",  rekao je Tavamba uoči druge utakmice sa Olimpijakosom.

Delimično je saglasan strelac tri ovosezonska gola za Partizan da je sve na strani crveno-belih: rezultat iz prvog meča, domaći teren, iskustvo igranja ovakvih utakmica...

"Teško je ići na revanš sa rezultatskim zaostatkom, ali ako su oni pobedili u Beogradu, možemo i mi u Atini. Ne mislim da su svi aduti na njihovoj strani. Na ovom nivou fudbala je neophodno da iskoristiš što više šansi. Nećeš ih imati mnogo. Olimpijakos je u Beogradu dao tri gola iz četiri opasne situacije. Moraćemo da budemo mnogo ubojitiji i koncentrisaniji u završnici nego što smo bili u prvom meču".

Ovoga puta bez Leonarda, koji je pred transferom u Mec.

"Sa Leonardom smo sjajan tim, ali moramo bez njega. To je fudbal, igrači idu gore-dole, danas nemamo Leonarda, ali imamo Sumu, koji je isto tako kvalitetan. Igraćemo fudbal", dodao je Kamerunac.

SUMA: SVI ŽELIMO LIGU ŠAMPIONA...

Tokom leta do glavnog grada Grčke, Leandre Tavamba je vreme provodio upravo u društvu novajlije iz Slovana, Sejdube Sume, koga je i nagovarao da se iz Slovačke preseli u Srbiju. Gvinejac, pak, još nije spreman da bude starter, ali se očekuje da u sredu veče šansu dobije u drugom poluvremenu.-

"U fudbalu ne postoje nemoguće stvari. Ništa nije gotovo, čeka nas još 90 minuta. Svi želimo da igramo Ligu šampiona. Radujem se utakmici. Iz dana u dan sam sve spremniji", izjavio je Suma.

(FOTO: Starsport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.