Tako se to radi u Partizanu - Nekad Dule Vujošević, danas Savo Milošević! (video)

Izvor: Sportske.net, 19.Okt.2019, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tako se to radi u Partizanu - Nekad Dule Vujošević, danas Savo Milošević! (video)

Crno-beli pred važne mečeve koji ih očekuju ovih dana našli vremena za još jednu važnu aktivnost.

Svojevremeno, dok je Duško Vujošević vodio košarkašku ekipu Partizana, svojim igračima je tradicionalno, svake godine poklanjao knjige i usmeravao ih ka umetnosti.

Danas nešto slično radi i Savo Milošević, trener fudbalera Partizana.

Osim što je povremeno i sam angažovan u jednoj pozorišnoj predstavi u Akademiji 28, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Milošević koristi svaku priliku da fudbalerima crno-belih približi i neke druge vrste umetnosti.

Tako su uoči današnjeg gostovanja u Lučanima, Milošević i nekolicina Partizanovih fudbalera (golmani Nemanja Stevanović i Aleksandar Popović, zatim Zlatan Šehović, Dominik Dinga i Strahinja Jovanović), na čelu sa predsednikom kluba Miloradom Vučelićem, posetili retrospektivnu izložbu slika Ljube Popovića.

Mladi bek crno-belih Zlatan Šehović je imao poseban zadatak tokom ove posete, ponovo se oprobao u ulozi novinara i to mu sve bolje ide. U prilogu možete da vidite njegov intervju sa trenerom Miloševićem, koji je najavio i posetu Sajmu knjiga, a za klupski sajt Šehović je izneo i svoje utiske o ovoj izložbi.

''U Partizanu nas uče da je pored škole koju završavamo i naravno fudbala veoma važno da radimo na ličnom obrazovanju i ujedno pratimo sve što se dešava na polju umetnosti i kulture.







Pored pozorišta i sajma knjiga koji posećujemo svake godine drago nam je i da smo posetili izložbu jednog ovakvog velikana.





Mi jesmo po godinama mladi i možda još ne razumemo slikarstvo na pravi način, ali ako se ne edukujemo i ne pratimo onda nikada nećemo biti ni informisani'', rekao je Zlatan Šehović.

Slično razmišlja i golman Partizana Nemanja Stevanović.





''Danas se veoma brzo živi, primat su uzeli telefoni, društvene mreže i instagram, ali mi lično moramo da pamtimo one koji su ostavili veliki trag i zadužili i nas i našu zemlju svojim radom i talentom.







Izuzetno volim slikarstvo, supruga Senka i ja imamo nekoliko umetničkih dela u stanu i uglavnom su to mrtva priroda i pejzaži. Dodao bih i dela Olje Ivanjicki čiji se radovi razlikuju od pomenutih, ali koje spadaju pod moje omiljene'', istakao je Stevanović.

-
Pogledaj vesti o: Partizan,   Savo Milošević,   Košarka

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.