Svrljig poražen od Partizana, susreli se i igrači koji su igrali pre skoro pola veka

Izvor: JužneVesti.com, 22.Maj.2024, 13:37

Svrljig poražen od Partizana, susreli se i igrači koji su igrali pre skoro pola veka

Fudbaleri Svrljiga poraženi su u prijateljskom meču protiv Partizana sa 3:7 (2:2), ali je rezultat ostao u drugom planu jer je utakmica imala istorijski značaj za susret igrača koji su igrali polufinale Omladinskog kupa pre 47 godina u Svrljigu, a koje je pozdravila mnogobrojna publika na Sportskom centru "Pastirište“.

Svečani prijem za članove Uprave, prvotimce i omladince Partizana priređen je u Kabinetu predsednika Opštine, potom u Klubu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << navijača "Grobari Svrljig“, a nastavljen na stadionu, gde je pozdravljena generacija igrača koja je odigrala utakmicu 1977. sa crno-belima u polufinalu Omladinskog kupa Jugoslavije.

Svrljižani koji su 1977. igrali protiv Partizana sa golmanom Čaušićem; foto: Aleksandar Kostić

U prijateljskoj utakmici fudbalere Svrljiga, koji se takmiče u Zoni "Centar“ (4. liga) omladinci Partizana savladali su sa 3:7. Domaći su u prvom delu brzo primili 2 gola koja su postigli Pavlović u 16. i Radović u 17. minutu za Partizan, a za egal do poluvremena precizni za Svrljižane bili su Ilijić u 31. i Prvulović u 38. minutu utakmice.Susret posle 47 godina sa crno-belima u Svrljigu; foto: Aleksandar Kostić

Crno-beli su u 2. poluvremenu bili precizni još 5 puta – u 53. i 75. M. Petrović, Pavlović u 67 i Došlov u 76. minutu, kada je goleadu Partizana na kratko prekinuo Marković, koji je bio precizan u 83. minutu za Svrljig, a konačan rezultat postavio je omladinac Partizana Ćelić u 87. minutu.

Fudbaleri i članovi uprava Svrljiga i Partizana - susret posle skoro pola veka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.