Svi smo verovali, mi smo Partizan! Crno-beli blistaju posle plasmana u 1/16 finala Lige šampiona

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2023, 10:56

"Svi smo verovali, mi smo Partizan!" Crno-beli blistaju posle plasmana u 1/16 finala Lige šampiona

Izvanredna partija tima iz Humske.

Omladinska selekcija Partizana savladala je ekipu Šerifa rezultatom 5:2, na domaćem terenu, u UEFA takmičenju Liga mladih i time nadoknadila dva gola zaostatka iz Moldavije i prošla u 1/16 finala.

Bogdan Mirčetić je postigao jedan pogodak, a po dva su dali Dušan Jovanović i Nemanja Trifunović. Svoje prve utiske nakon ovog duela izneli su – trener omladinaca Nenad Stojaković i dvostruki strelci – Jovanović i Trifunović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Ovu pobedu poklanjam navijačima! Želim da uživaju i da se raduju zajedno sa nama! Zaista sam prezadovoljan. Ono što je veoma važno pored pobede i golova, koje smo postigli, način na koji smo i postigli i šanse, koje smo stvarali – to je odlika velikog tima i velikog kluba. Pohvalio bih i ovu dečicu koja su bila ovde, zaista njihova podrška je mnogo značila - kazao je Stojaković.

Prema onome što su omladinci Partizana pokazali na terenu ne bi se moglo reći da je ekipa bila pod pritiskom, iako je rezultat u Moldaviji bio 2:0.

- Moji igrači su se izmerili tamo sa njima i znali su da su bolji rival, da su bolji protivnik, tako da smo bez obzira na poraz, ušli sa dosta samopouzdanja u meč. Adaptirali smo neke stvari u igri i uspeli smo zajedno kao tim, ali nas je pogledao i Bog, sreća. Oni su na sličan način kao i u Moldaviji  dolazali do golova – nakon naših promašenih šansi, prvi put su prešli centar, dogodio se faul, centaršut, stativa. Mislim da smo mi kao pojedinci, grupa, tim, na kraju i kao klub – zaslužili da nam se vrati na pravi način - zaključuje Stojaković i otkriva šta njegovu ekipu čeka dalje:

- Sada se radujemo, uživaćemo malo, a već uskoro nas čeka prvenstvo. Ono što je sigurno – mi se sada sastajemo sa nekim od ekipa koje su drugoplasirane u grupnim fazama Lige šampiona.  To su sve timovi prema kojima treba imati poštovanje, jer su to zaista veliki klubovi. Radujem se i nadam se da ćemo dovesti ovde neki veliki klub i da će dečaci osetiti pravu atmosferu sa tribina - zaključio je trener.

Nisu krili zadovoljstvo ni Jovanović i Trifunović.

- Prelep je osećaj! Gol je došao, ali je tim sve uradio. Ja sam samo pojedinac koji se istakao. Sve je ovo normalno. Očekivali smo da ćemo proći. Trudili smo se, radili smo, analizirali smo ekipu, potrudili smo se maksimalno i ostvarili smo cilj koji smo postavili na početku. Želim da se zahvalim i navijačima što su nas podržali po ovom vremenu. Prehladno je bilo. Prvi put sam igrao danas na stadionu u Humskoj i ne mogu da opišem taj osećaj rečima - navodi Jovanović.

- Svi smo verovali u prolazak dalje, jer smo mi Partizan. Igrali smo na domaćem terenu i od početka smo znali šta treba da radimo – sve je rezultiralo ovom pobedom i plasmanom dalje - rekao je Trifunović.

Sa tribina u Humskoj se čulo i „Nemanja, majstore“!

- Zahvaljujem navijačima na tome, stvarno mi je značilo. Veoma je lep osećam i još jednom hvala na tome - istakao je fudbaler.

Partizan će takmičenje nastaviti 6. ili 7. februara, kad se igra plej-of za plasman u osminu finala. Rival "crno-belima" biće neka od drugoplasiranih ekipa iz grupne faze UEFA Lige mladih.

Ime narednog protivnika Partizan će saznati 19. decembra na žrebu u Nionu.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.