Izvor: Luftika.rs, 27.Maj.2022, 12:06

Svedok saradnik za ubistvo vođe Grobara optužio sina novosadskog kralja podzemlja

Bojan Hrvatin, koji bi trebalo da bude svedok saradnik, tvrdi da ima saznanja da je klan Veljka Belivuka počinio još 3 ubistva, za koja još uvek niko nije optužen.
On je između ostalog pominjao i likvidaciju bivšeg vođe navijača Partizana Ljubomira Kiće Markovića u novembru 2019. u Beogradu, piše Kurir.
– Da bi zauzeli to mesto na tribini, Miljković je bio ubeđen da mora da se pomeri, da se smakne Kića, to >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je bio najbolji način da se sve ostale frakcije na Partizanovoj južnoj tribini, koja je bila razbijena, zaplaše – ispričao je Bojan Hrvatin.
– U njega je pucao Lainović – naveo je Hrvatin, a veruje se da je mislio na Ljubomira Lainovića, sina Branislava Lainovića Dugog, koji je nestao u martu prošle godine i čija je sudbina nepoznata.
Takođe, on je rekao da je Belivuk sa saradnicima otputovao u Crnu Goru i upao u štek stan „škaljarca“ Mileta R. (Kapetan) dok je bio zarobljen.
– Tamo su ubili, po mojim saznanjima jednog sigurno, možda dvojicu. Mislim da se Hodžić prezivao – rekao je svedok. On je, kako se sumnja, mislio na rođaka Alana Kožara Damira Hodžića, Baranina koji je nestao u oktobru prošle godine sa svojim zetom, frizerom Adisom Spahićem, koji nije bio iz sveta kriminala. Hrvatin je ispričao i da je grupa imala parking na Padini, te da je sam zaključio da su oni tu „odradili“ nekoga.
– Verovatno su ga kidnapovali i ubili, sećam se samo nadimka, zvali su ga Svinja, ne znam detalje o tome – objasnio je on.
Prema navodima optužnice, pripadnici klana zajedno s Vukićevićem pokušali su da namame i Aleksandra Šarca, „pink pantera“ koji je likvidiran u TC Ušće samo tri dana nakon ubistva Vukićevića. Navodno, Belivuk i Miljković su sumnjali da ih ova dvojica mladića prate i da planiraju da ih ubiju.
Slali su poruke Lazaru i Šarcu, ali se on nije upecao, i to s telefona Mileta R. Kapetana, prenosi mondo.rs.
– Braćo, Šarac se usro, ne sme da dođe, pazi kad ne veruje ni Kapetanu – stoji u jednoj od poruka koju je Marko Miljković poslao preko aplikacije Skaj. U toj komunikaciji jedan od pripadnika klana kaže „da će Šarca da oderu negde na ulici“, što se i dogodilo.
„Škaljarac“ Kapetan, koji je služio kao mamac za Vukićevića i Šarca, kako se sumnja takođe je ubijen.
Izvor: mondo.rs/Kurir
„Ima žive da ih grizem, kupiću nova klešta“ Bolesna prepiska Velje Nevolje i njegovih krvoloka na Skaju

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.