Susret koji je promenio sve - Mijat pomogao Ivici da stvori šampionski Partizan

Izvor: Sportske.net, 23.Maj.2017, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susret koji je promenio sve - Mijat pomogao Ivici da stvori šampionski Partizan

Bivši napadač Partizana i Real Madrida Predrag Mijatović čestitao je crno-belima titulu i progovorio o nekim od najvažnijih stvari vezanih za minulu sezonu.

Kako je to obično bio slučaj u sezoni za nama, bivši napadač Partizana Predrag Mijatović ponovo je analizirao uspeh svog bivšeg kluba.

Legendarni napadač crno-belih i Real Madrida u nedelju se radovao titulama klubova za koje je sa velikim uspehom nastupao, a potom objasnio kada je bilo jasno da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Partizan završti sezonu kao šampion.

"Mislim da je posle poslednjeg derbija mnogim ljudima bilo jasno, a i samim igračima, da ova sezona ne može da se završi drugačije nego osvajanjem titule. Stvarno mi je drago i koristim priliku da igračima, stručnom štabu i svim ljudima u klubu čestitam na osvajanju ovako važne titule" rekao je Predrag Mijatović.

Nemerljiv doprinos u osvajanju šampionske titule dao je sportski direktor Ivica Iliev, čovek koji je pre godinu i po dana upravo od Predraga Mijatovića dobio određene savete vezano za poslove koje obavlja u Partizanu.

"Ivica je napravio sjajan posao i istina je da smo se sreli u Bilbau i razgovarali o stvarima koje su važne za pravljenje jednog sportskog projekta. Drago mi je da je puno tih stvari na neki način sproveo u delo i da je pojačao tim na najbolji mogući način. To je za svako poštovanje" rekao je Mijatović.

Susret Predraga Mijatovića i Ivice Ilieva dogodio se uoči gostovanja crno-belih Atletiko Bilbau u okviru grupne faze Lige Evrope.

"Drago mi je da dečko kao što je on ima kapacitet da sve to iznese na najbolji mogući način i da ima jasnu sliku kako želi da Partizan izgleda u narednom periodu i kakav profil igrača želi. To je vrlo važno za jednog sportskog direktora. Nadam se da će nastaviti istim ovim ritmom i sa istom filozofijom viđenja fudbala i potpisivanja igrača i da će Partizan bez obzira na sjajan tim koji ima u ovom trenutku biti pojačan i da će naredne sezone biti mnogo jači" dodao je Mijatović.

Bivši napadač kluba iz Humske prokomentarisao je i Partizanov tandem "Đu-Le" istakavši da klub koji u svojim redovima ima napadače sa 50 golova u nogama po sezoni mora da bude favorit za trofeje.

Predrag Mijatović se osvrnuo i na predstojeće finale Kupa Srbije ali i na ono što bi trebalo da usledi odmah nakon duela u Humskoj.

"Partizan ima divnu priliku da osvoji 'duplu krunu' i ja se iskreno nadam da će u tome uspeti. Posle te utakmice treba razmišljati o narednoj sezoni, jer Partizan kao veliki klub i kao aktuelni prvak države odmah treba da razmišlja šta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a kasnije i u domaćem prvenstvu" zaključio je Mijatović.

Crno-bele već sredinom jula očekuje prva utakmica u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a 19. juna Partizan će saznati ime rivala u drugom kolu.

Ukoliko izbore plasman u treće kolo izabranici Marka Nikolića će osigurati još najmanje četiri evropske utakmice tokom leta, a samim tim i šansu da se domognu grupne faze Lige šampiona ili Lige Evrope.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.