Izvor: B92, 05.Apr.2023, 10:23

Superliga (danas) po planu – Partizan, pa Zvezda

Utakmice Superlige Srbije igraće se po planu, uprkos neočekivano obilnim snežnim padavinama u našoj državi.

U sredu su na programu tri meča, a sastaju se Partizan – Voždovac, Mladost – Kolubara i Spartak – Crvena zvezda.

Postoji samo mogućnost da se mečevi planirani za četvrtak pomere za petak, jer su zavejani stadioni u Novom Pazaru, Kragujevcu i Ivanjici.



"U sredu ćemo odlučiti za mečeve u četvrtak. Najavljen je prestanak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snežnih padavina, pa ćemo imati čistiju situaciju. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova za 29. kolo još nismo odredili termine poslednje runde preliminarne faze prvenstva",
rekao je Aleksandar Pivić, direktor Super lige.

Partizan je pod ogromnim pritiskom jer je posle serije kikseva pao na četvrto mesto na tabeli, na četiri boda od pozicije koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.



"Naravno da nije prijatno ni lako, ali učim da živim sa pritiskom, tako da sam za sada miran jer dajem sve od sebe. Čovek kada daje sve od sebe mnogo mu je lakše",
rekao je trener Igor Duljaj.

S druge strane, Zvezda u opuštenom ritmu "krstari" ka novoj tituli i direktnom plasman u elitu.



"Teško je zadržati motivisanost igrača pored ovolike bodovne razlike. Nije lako, ali bolje je imati veliku prednost nego veliki minus. Igrači moraju da imaju odgovornost i da u svaki meč uđu 100 odsto. To je jedino što tražim od njih",
rekao je trener Miloš Milojević.

Interesantno će biti i u Novom Sadu gde poslednjeplasirana Mladost GAT dočekuje Kolubaru, nekoliko dana nakon što je trener Novosađana Nenad Lalatović apelovao kod čeknika FSS na pošteno suđenje u završnici sezone.

"Ne tražimo pomoć, ne želimo nikakvu frku, niti ćemo da se žalimo, ali velika grehota bila bi da vlasnik GAT, gospodin Dejan Slijepčević, zbog svega napusti srpski fudbal", rekao je Lalatović.

Trideseto kolo će verovatno biti odigrano od nedelje do srede, zatim je predviđena pauza zbog Vaskršnjih praznika do 22. aprila kad počinju plej-of i plej-aut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.