Izvor: MozzartSport.com, 30.Maj.2020, 08:33

Startuje i Partizan: Borba za drugo mesto, peti kup i oproštajni ples Strahinje Pavlovića

S obzirom na to da je prvenstvo Srbije i zvanično rešeno, Partizanu ostaje borba za poslednji trofej koji je u igri – Kup. Osvajao ga je četiri prethodne godine zaredom, pokušaće ove da doda i peti u nizu, što je uspelo samo još splitskom Hajduku u doba velike Jugoslavije

Zašto kažeš Mladost, a misliš na Radnik? Tako bi, otprilike, mogao da bude radni naziv današnjeg nastavka sezone za Partizan.

Crno-beli će prvi put još od 10. marta i pobede nad >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Spartakom (4:0) zaigrati takmičarsku utakmicu na svom terenu, u goste im dolazi lučanska Mladost (17.30, Arena1), ali i pored namere da uzme sva tri boda, za Parni valjak će veći fokus da bude na sredu. Čeka ga put u Surdulicu i duel sa Radnikom u četvrtfinalu Kupa.

.

Ima li onda današnji meč pred praznim tribinama u Humskoj ikakvog takmičarskog značaja? Za Mladost nema, pošto neće biti plej-ofa, ni plej-auta, a do evropske vize, makar preko Superlige, ne može. Zaljubljenicima u statistiku verovatno znači podatak da tim iz Lučana nikada nije dobio utakmicu na stadionu Partizana. Od 14 dosadašnjih susreta u prvenstvu, plavo-beli su uspeli samo jednom da dođu do boda, a porazno zvuči podatak da je gol-razlika čak 44:3 u korist crno-belih!

Što se Partizana tiče, tri boda danas bi mu donela odvajanje na „plus pet“ u odnosu na Vojvodinu i mirnu završnicu kada je borba za drugo mesto u pitanju. A, ukoliko crno-beli ne odbrane trofej u Kupu, onda bi i ta druga pozicija mogla da ima dodatni značaj, zbog starta evropskih kvalifikacija.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Trener Parnog valjka Savo Milošević najavio je da će danas Sejduba Suma dobiti poštedu, jer još nije sto odsto zalečio povredu koju je zadobio na poslednjem večitom derbiju. To otvara prostor za Lazara Pavlovića, koji je snažno zakucao na vrata prve postave pred prekid sezone i tokom ovih mini priprema. Njegove dobre partije rešile bi i jednu od dilema za Partizan za narednu sezonu, kada će zaživeti pravilo FSS da u svakom timu moraju da budu dvojica startera mlađih od 21 godine, o čemu smo pisali pre nekoliko dana.

Pitanje je ko će dobiti mesto najisturenijeg napadača. Umar Sadik je takođe muku mučio sa povredom pred pauzu, što je Bojan Matić iskoristio da se nametne jako dobrim igrama, a u istom ritmu je nastavio i na kontrolnim mečevima pred nastavak sezone. Pored toga što su konkurenti za mesto u timu, njih dvojica su i rivali na listi strelaca. Obojica su postigla po 11 prvenstvenih golova.

Ovaj finalni deo sezone je ujedno i oproštajni ples Strahinje Pavlovića od Partizana. Mladi štoper otići će u Monako po završetku sezone, a najverovatnije će mu se ispuniti želja da se od crno-belog dresa oprosti pred navijačima, pošto ima naznaka da bi publika mogla da se vrati na tribine pre poslednjeg kola.

SUPERLIGA, 27. KOLO

Petak

Inđija - Spartak 1:2 (1:1)

/Jovanović 7 - Nikolić 10, Marčić 70/

Vojvodina - Čukarički 1:1 (1:0)

/Bojić 13 - Tedić 76p/

Rad – Crvena zvezda 0:5 (0:3)

/Ivanić 24p, Babić 30, Vukanović 36, 82, Degenek 57/

Subota

15.00: (2,30) Radnik (3,15) Proleter NS (3,30)

17.00: (1,15) Partizan (7,75) Mladost Lučani (18,0)

19.30: (2,95) Napredak (3,30) Radnički (2,45)

Nedelja

17.00: (1,30) TSC (5,20) Javor Matis (11,0)

19.30: (2,70) Mačva (2,95) Voždovac (2,90)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.