Stanojević: Vratiću se u Partizan...jednom

Izvor: Mondo, 15.Nov.2012, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanojević: Vratiću se u Partizan...jednom

Nekadašnji trofejni stručnjak Partizana kaže da prati crno-bele sa distance, da ne želi da dođe da gleda uživo utakmice da se ne bi pogrešno protumačilo...Nastaviće da radi u Kini.

Aleksandar Stanojević je ostavio dubok trag u Partizanu. ne samo zbog dve titule šampiona države i ulaska u Ligu šampiona, nego zbog ideja koje je imao, a koji su navijači, u ogromnom broju prepoznali.

Navijači >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Partizana i danas mu skandiraju, gotovo godinu dana od turbulenacija u Humskoj, kada su se čelnici kluba usprotovili načinu rada sportskog dela kluba. Rat su izgubili sportski direktor Mladen Krstajić i trener Aleksandar Stanojević.

Ali, on i dalje ima podršku, dobija poruke podrške.

"Dalijen je posao, a Partizan je emocija", rekao je Stanojević u intervjuu "Večernjim novostima".

O Partizanu, naravno, uvek razmišlja i sve prati. Ali, na distancu.

"Sigurno se neću uskoro vratiti. U ovom trenutku Partizan je za mene mnogo daleko, ali u budućnosti naravno da želim. Moj trenerski san je bio da napravim sistem i ostvarim vredne rezultate u Humskoj, pa da onda idem u neki evropski klub... Ne plašim se tolike podrške i očekivanja navijača, prija mi. Čitam svaki forum, sve komentare. Smejao sam se kada sam pročitao reči: 'Da mi je neko rekao da ću nedeljom u pola 10 ujutru da gledam kinesku ligu, rekao bih mu da se šali'. To su fantastične stvari, za to se živi. Ne bih da budem patetičan, ali sve to jako emotivno doživljavam", rekao je Stanojević.

Umesto oteranog Stanojevića, uprava Partizana je dovela Avrama Granta. Odigrao je epizodnu ulogu u Partizanu. Stanojeviću je drago što je sada na mestu trenera crno-belih domaći trener.

"Navijao sam da umesto mene dođe domaći trener. Drago mi je što je Vermezović sada tu, jer forsira igrače iz naše škole, radi sve što bih i ja voleo. Imam slična razmišljanja kao on, od njega sam učio, jer je prvi iz Teleoptika prebacio mnogo mladih igrača u prvi tim. Bez obzira na sav respekt Avrama Granta i njegovih uspeha koje ja ne mogu ni da komentarišem, doveden je kao stranac, kao marketinški potez, čisto da bi uprava ispunila želju da njegovim imenom zatvori ceo 'slučaj'. Nije ih interesovala ni prošlost ni budućnost, već samo taj trenutak. Tako je uvek bilo i zato se u biti nisam nikad slagao sa načinom funkcionisanja kluba", naglasio je Stanojević.

Kaže da nije želeo da se oglašava posle svih turbulencija u klubu, nego dok je bio u Partizanu.

"Ovo je moj prvi intervju na ovu temu, nijednom se nisam pojavio u medijima posle svega što se dešavalo, jer sam o problemima govorio dok sam bio trener Partizana, a ne posle toga. Nakon svega nisam želeo da govorim ružno ni o klubu, niti o ljudima iz njega, iako nisam promenio mišljenje o svemu ni za trunku. Ne kajem zbog svega nimalo, pogotovo što sam o svemu govorio dok su trajali problemi. Sa ove distance, kada bez emocija, mirne glave pričam o tome, sigurno bih na isti način postupio", rekao je doskorašnji trener Dalijena.

Iako je sada u Beogradu, Stanojević neće ići na "večiti derbi", a neće uživo gledati ni košarkaše Partizana.

"Neću ići na derbi, niti na utakmice Partizana još dugo. Dok god klub funkcioniše na ovaj način - ne idem. A drugo, bilo bi mi neprijatno da mi skandiraju navijači. Zato nisam hteo ni u 'Pionir'", rekao je Stanojević.

Moguće je da nekima u košarkaškom klubu ne bi bilo ni prijatno da se Stanojević pojavi u dvorani i pobere ovacije...

"Žao mi je što neki ljudi iz košarkaškog kluba, koji su bili vrlo aktivni u periodu kada se sve ono dešavalo u Partizanu, nijednog trenutka nisu razgovarali sa mnom i nisu čuli moje mišljenje, viđenje situacije iz stručnog ugla. Da me je barem taj pitao da mu objasnim zašto sam sve to radio, zašto sam rekao. To mi je mnogo žao", kaže Stanojević.

Sa Dalijenom se rastao, a novi klub će mu verovatno opet biti u Kini.

"Ima ponuda, ali dok se ne potpiše... Napravio sam uspeh u Kini, tako da je najrealnije u ovom trenutku da ostanem tamo. Verovatno će se tako desiti. Nikad nisam razmišljao o odlasku u tu zemlju, da tamo gradim karijeru, ali životni put me je odveo na tu stranu", rekao je Aleksandar Stanojević.

(MONDO - foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STANOJEVIĆ: Nisam imao snage da gledam mečeve Partizana

Izvor: Telegraf.rs, 16.Nov.2012, 09:59

"Prvi put sam gledao moj bivši klub tek posle šest meseci od odlaska u Dalijen, emocije su bile dosta jake. Međutim, dok god klub funkcioniše na ovaj način, neću ići na utakmice, pa tako ni na večiti derbi, a i bilo bi mi neprijatno da mi skandiraju navijači", kaže bivši trener "crno-belih"

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.