Izvor: RTS, 11.Feb.2022, 17:48

Stanković: Biće teško, ali ne i nemoguće stići Partizan

"Biće teško ostvariti svih 16 pobeda, ali nije nemoguće. Odradili smo jedne od najboljih priprema otkako sam u klubu, sa tog aspekta momci su spremni", rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković uoči starta drugog dela sezone i utakmice protiv Čukaričkog.
Zvezda počinje drugi deo sezone sa pet bodova minusa u odnosu na "večitog rivala", a Stanković ističe da će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svaka utakmica biti kao finale.

"Saša Ilić radi odličan posao sa Čukaričkim, polako hvataju formu, ali igramo kod kuće i ne želim da razmišljam ni o čemu drugom, sem o pobedi", rekao je Stanković na konferenciji za medije.
"Uzdamo se u sebe, džaba 'kiks' nekoga ako nismo pravi. Moramo da se fokusiramo na nas, na sve, ako dođe 'kiks' oberučke ćemo prihvatiti. Prvi put u poslednjih pet godina "jurimo" nekog i pretvorili smo to sebi u dodatni motiv. Nemamo pravo na 'kiks' i o tome pričamo svaki dan. Navijač Crvene zvezde treba da se prepozna dole na terenu, u bilo kom igraču, za nekog ko se bori od prvog do poslednjeg minuta. Moramo da budemo pravi, jeste teško, pet bodova je mnogo u našoj ligi, ali nije nemoguće".
On je dodao da je Ohi Omodžijanfu veliko pojačanje, ali da ravnopravno računa na svih 20 igrača.
"Svi znaju da uopšte nije bitno da li igraju jedan, 15 ili 20 minuta. Nema razloga da se bilo ko ljuti, ako ne igra. Može jedino posle 30. maja kada sednemo i vidimo ko se ljutio, a ko nije. Od sutra pa do kraja prvenstva, Kupa i Evrope svi smo jedno. Svi dobijamo i gubimo, bez obzira da li je to minut ili 90. Imao sam priliku da budem i susrećem se sa ovakvim situacijama. Znam i verujem", zaključio je Stanković i dodao da veruje u jaku podršku sa tribina.
Ilić: Prilika da pokažemo karakter i kvalitet
"Probaćemo da igramo fudbal, da se nadmećemo, da pružimo svoj maksimum", rekao je trener fudbalera Čukaričkog Saša Ilić pred duel sa Crvenom zvezdom.
"Utakmice protiv Crvene zvezde i Partizana, naših najvećih klubova, pružaju mojim momcima priliku da pokažu karakter, odnosno da dokažu da su stvoreni za velike utakmice. Igraćemo pred velikim brojem navijača, imaćemo ogroman motiv da se prikažemo u najboljem mogućem svetlu, na startu prolećnog dela šampionata", rekao je Ilić za klupski sajt.
Ilić nema dilemu ko je favorit u derbi meču na stadionu „Rajko Mitić", ali isto tako ističe da njegov tim ni ne pomišlja na predaju.
"Pred odlazak na pripreme u Tursku, moj stručni štab je insistirao da imamo što jače rivale u prijateljskim mečevima. I upravo su nam te utakmice bile od velike koristi, posebno onaj protiv Dinama iz Kijeva. Naravno, za ozbiljne rezultate potrebno je da igramo na tom nivou u kontinuitetu, pa i protiv Crvene zvezde. Naš rival ima izuzetno kvalitetan sastav, popunjen na svim pozicijama, sa daleko većim budžetom, pa i ambicijama od Čukaričkog. Sjajno su vođeni, moj kolega Dejan Stanković radi odličan posao, vidi se to i po rezultatima postignutim u Evropi".
Biće to duel trenutno drugog i trećeg na tabeli, crveno-belih koji se bore za šampionsku titulu, i Brđana koji imaju evropske ambicije.
"Nama je najbitnije da odigramo što bolje, a mnogo toga zavisi i od rivala. Probaćemo da igramo fudbal, da se nadmećemo, da pružimo svoj maksimum. Nadamo se da i Crvena zvezda neće imati baš svoj dan protiv nas, za uspeh u duelima protiv večitih rivala potrebna je i doza sreće. Ukoliko uspemo da povećamo bodovni saldo posle ovog gostovanja, to bi nam mnogo značilo u borbi za treće mesto, dobili bismo i dodatnu dozu samopouzdanja pred odlučujuće mečeve u Superligi", poručio je Ilić.
Utakmica između Zvezde i Čukaričkog igra se u subotu od 17 sati.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.