Šta u Partizanu misle o planu ULEB-a? Ne zatvarajte Evroligu, neka bude kao u fudbalu, gde dobri postaju bogati

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jan.2015, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta u Partizanu misle o planu ULEB-a? Ne zatvarajte Evroligu, neka bude kao u fudbalu, gde dobri postaju bogati

Duško Vujošević o najavi promene formata najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Evropi

Malo o Jadranskoj ligi, malo i o Evroligi. Tokom konkerencije posvećene utakmici 19. kola regionalnog takmičenja Duško Vujošević se dotakao i najave da bi od sezone 2016/2017 moglo da dođe do formiranja nove lige pod okriljem ULEB-a, koja bi bila zatvorenog tipa i u kojoj bi učestvovalo 20 najbogatijih klubova i još četiri koja bi prohodnost obebedila preko Evrokupa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Nema potrebe da se zatvara takmičenje. Kad bi se liga zatvorila ne bi bilo dobro za košarku, jer bi devalviralo takmičenje za ekipe koje ne uđu u Evroligu. Fudbal je tu radio izvarednu stvar, uvođenjem sistema kvalifikacija, gde oni koji igraju dobro postaju bogati, a ne obrnuto. Nije potrebno objašnjavati zašto klub sa budžetom od 500.000 evra igra u Evroligi. Košarka nije profitabilan sport, posebno u Srbiji. Neka u tu ligu uđe onaj ko bude prvak, jer se na taj način klub održava živim“, rekao je Vujošević.

Novinari su trofejnog stručnjaka pitali da prokomentariše sukob na relaciji ULEB - FIBA, koji bi u budućnosti mogao da dođe do ukidanja Jadranske lige.

To su viši interesi i klub a ni ja, ne možemo da utičemo na to. U ovom momentu Evroliga ima adute u svojim rukama, a taj sukob je nastao jer Evroliga nije dozvolila prozore za učesće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo kako bi se česće održavalo“, zaključio je Duško Vujošević.

(FOTO: Star sport)
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Šta u Partizanu misle o planu ULEB-a?

Izvor: Press, 23.Jan.2015

Duško Vujošević o najavi promene formata najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Evropi . Malo o Jadranskoj ligi, malo i o Evroligi. Tokom konkerencije posvećene utakmici 19. kola regionalnog takmičenja Duško Vujošević...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.