Šta piše u Partizanovom saopštenju povodom smanjenja plata? Kad se nastavlja liga?

Izvor: Sportske.net, 08.Apr.2020, 18:05

Šta piše u Partizanovom saopštenju povodom smanjenja plata? Kad se nastavlja liga?

Crno-beli, između ostalog, otkrili aktuelne proene.

Fudbalski klub Partizan smanjio je danas plate za 50 odsto fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i menadžmenta kluba u naredna tri meseca, kao mere štednje tokom pandemije korona virusa.

"Upravni odbor FK Partizan, uz saglasnost šefa stručnog štaba, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << donosi odluku da se u tromesečnom periodu svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i članovima menadžmenta kluba, određuje umanjenje ugovorenih mesečnih primanja za 50 odsto", navodi se u saopštenju crno-belih.

Partizan je ukazao na neophodnost donošenja i izricanja mera kojima nastoji da u vremenu pandemije korona virusa i uvedenog vanrednog stanja u Srbiji, istakne solidarnost i najadekvatnije prevazilaženje predstojeće finansijske krize.

"Kako je realno očekivati da će se vanredno stanje ukinuti tek u drugoj polovini maja, a fudbalska prvenstva nastaviti tokom juna meseca, to je jasno da se međusobna prava i obaveze između klubova (poslodavaca) i profesionalnih fudbalera (zaposlenih) ne mogu ostvarivati kao u periodu redovnog stanja", piše u saopštenju.

-
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Fudbaleri Sautemptona složni, pristali da im se odloži isplata dela primanja

Izvor: Sportske.net, 09.Apr.2020, 14:43

Fudbaleri Sautemptona pristali su danas da im se odloži isplata dela plata tokom krize izazvane pandemijom koronavirsa...Premijer liga je predložila da sve ekipe prihvate smanjenje plate od 30 odsto, ali  je Udruženje fudbalera odbilo predlog, pošto bi to pogodilo poreske doprinose namenjene zdravstvu...Sautempton...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.