Srbija traži izručenje Prelića

Izvor: B92, 28.Feb.2013, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija traži izručenje Prelića

Beograd -- Ministarstvo pravde zatražiće od Španije izručenje Đorđa Prelića čim od odeljenja Interpola u Beogradu pri MUP-u Srbije dobije zvanično obaveštenje o hapšenju.

Prelić je osuđen za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona

"U Ministarstvo pravde još nije stiglo zvanično obaveštenje o hapšenju Prelića, a tek na osnovu tog obaveštenja je moguće pokrenuti ekstradicioni postupak", rečeno je u Ministarstvu pravde agenciji Beta.

Navijač >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizana ima pravo da podnese zahtev za ponavljanje suđenja s obzirom na to da je pred Višim sudom u Beogradu osuđen u odsustvu, izjavila je danas portparolka tog suda Dušica Ristić.

Dušica Ristić je agenciji Beta rekla da će o zahtevu za ponavljanje krivičnog postupka odlučivati krivično vanraspravno veće.

"Samim tim što je osuđen u odsustvu on ima pravo da podnese zahtev za ponavljanje krivičnog postupka i ako taj zahtev bude usvojen, njemu će sud predočiti ranije izvedene dokaze, a izvešće se i novi dokazi ako ih Prelić ili njegov branilac predlože u zahtevu za ponavljanje postupka", rekla je Dušica Ristić.

Ona je kazala da će na ponovljenom suđenju biti suđeno samo optuženom Preliću.

Španska policija juče je u okolini Barselone uhapsila Prelića, koji je bio u bekstvu od ubistva Tatona u centru Beograda, septembra 2009. godine.

Viši sud u Beogradu prvostepeno ga je osudio na 35 godina zatvora, a Apelacioni sud mu je ublažio kaznu i osudio ga na 15 godina zatvora.

Navijači Partizana brutalno su pretukli Tatona u centru Beograda pred utakmicu Partizan - Tuluz, i on je od posledica prebijanja umro nekoliko dana kasnije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija traži izručenje Prelića

Izvor: Mondo, 28.Feb.2013

Ministarstvo pravde zatražiće od Španije izručenje Đorđa Prelića osuđenog za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona.Advokat Prelića najavio da će tražiti novo suđenje...To će biti učinjeno čim država od odeljenja Interpola u Beogradu pri MUP-u Srbije dobije zvanično obaveštenje o...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.