Sport uživo: Partizan prekinuo post

Izvor: RTS, 04.Apr.2013, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport uživo: Partizan prekinuo post

Partizan slavio u večitom derbiju. Taribo Vest je došao u Partizan kao 28-godišnjak, a zapravo je imao 40 godina, kaže Žarko Zečević. Nenad Krstić i Miloš Teodosić organizovali akciju prikupljanja pomoći za operaciju Tijane Ognjanović. OFK Beograd u Novom Sadu savladao Vojvodinu sa 1:0 i prekinuo odličnu seriju "lala". Poraz rukometaša Srbije na gostovanju u Austriji.

22.57 - Prva pobeda Partizana nad večitim rivalom u ovoj sezoni 77:67 (16:17, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 22:15, 19:16, 20:19). Najefikasniji u Partizanu bio je Žofri Lovernj sa 18 poena, a jedan manje ubacio je Nemanja Gordić. U timu crveno-belih najbolji strelac bio je Raško Katić sa 14 poena.

22.29 - "Gužva" na terenu i u ovom meču večitih rivala. Posle faula Bertransa nad Lazićem sukob Subotića i Bertransa koji na sreću nije eskalirao. Nekoliko navijača s mesta uz teren je ušlo u igralište, a jedan od njih je loptom pogodio trenera Partizana Duška Vujoševića. Situacija se smirila posle oko pet minuta, a utakmica je nastavljena.

22.22 - Pred poslednju deonicu meča "crno-beli" imaju prednost 57:48. 

21.50 - Rukometaši Srbije izgubili su u Gracu od selekcije Austrije sa 31:28 (16:17) u utakmici trećeg kola Sedme grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2014. godine. Izabranicima Veselina Vukovića to je prvi poraz u kvalifikacijama, dok su Austrijanci zabeležili drugu pobedu.

21.44 - Partizan odlazi na veliki odmor sa prednošću 38:32.  

21.23 - Košarkaši Crvene zvezde dobili prvu četvrtinu 17:16 u velikom derbiju Superlige Srbije.  

20.33 - "Pobeda je najvažnija, a videlo se da tim polako 'hvata' kako da se transformiše iz napada u odbranu i obrnuto. Momci su igrali ozbiljno i strpljivo, ali ne i sporo. Sa ranim golovima došlo je i samopouzdanje i to je doprinelo kvalitetu igre. Poslednjih 20 minuta su primer kako bi napadački trebalo da igraju", rekao je trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto posle večerašnje pobede nad Hajdukom.

20.20 - Fudbaleri Intera pobedili su u Đenovi Sampdoriju sa 2:0 u zaostaloj utakmici 28. kola italijanske Serije A. Junak trijumfa bio je dvostruki strelac, Argentinac Rodrigo Palasio koji je protivničku mrežu zatresao u 43. i 90. minutu. Zdravko Kuzmanović ušao je u igru u 67. minutu umesto Antonija Kasana, dok Dejana Stankovića nije bilo u protokolu.

19.55 - Nije nikakva vest da Rafa Benitez nema podršku navijača Čelsija, a naročito engleskih novinara, koji, sada, pokušavaju da mu "pomognu", ukazujući na greške sa treninga. Na fotografiji (slika ispod) je Fernando Tores, a komentar je: "Rafa, ovde grešiš. Fudbal se ne igra rukama".

19.40 - "Kada je stigao u Partizan Taribo Vest je tvrdio da ima 28 godina. Kasnije smo saznali da je zapravo imao 40. Nama je, ipak, odradio neviđen posao. To je bio sjajan potez kluba", rekao je bivši generalni sekretar Partizana Žarko Zečević "Sportskom žurnalu". Nigerijac je nakon Partizana pokušao da prevari lekare u Rijeci, rekavši im da ima 32 godine, a imao je 44, međutim nije uspeo u toj nameri, i to tek nakon detaljnog pregleda, a na osnovu stanja njegovih kolena. Međutim, Vest je nastavio karijeru, i pronašao uhlebljenje u Plimutu i iranskom Pajkanu, u kojem je i završio karijeru 2008. godine.

18.40 - Miloš Teodosić i Nenad Krstić organizovali su akciju prikupljanja novca za operaciju Tijane Ognjanović, i uspeli su da sakupe 100.000 dolara u njihovom klubu - CSKA, objavio je na svom tviter nalogu glumac Branislav Trifunović.

16.50 - Završeni mečevi Super lige Srbije: Javor - Jagodina 0:1, Novi Pazar - BSK Borča 1:1, Rad - Donji Srem 2:0, Radnički 1923 - Smederevo 2:0, Radnički Niš - Spartak 2:0, Vojvodina - OFK Beograd 0:1. Od 17.30 sastaju se Crvena zvezda i Hajduk, dok u četvrtak Partizan gostuje Slobodi u Užicu.

16.30 - U toku je šest utakmica 21. kola Jelen Super lige. Igra se 90. minut - rezultati su: Javor - Jagodina 0:0, Novi Pazar - BSK Borča 1:1, Rad - Donji Srem 2:0, Radnički 1923 - Smederevo 2:0, Radnički Niš - Spartak 2:0 , Vojvodina - OFK Beograd 0:1.

15.53 - Akcioni tim Vlade Srbije za borbu protiv nasilja na sportskim priredbama će do 15. maja sačiniti strategiju i detaljni akcioni plan za suzbijanje nasilja na utakmicama, saopšteno je iz Vlade Srbije posle sastanka tog tima. Akcioni tim formirao je specijalizovane ekipe koje će za nedelju dana pripremiti predloge mera iz oblasti pravosuđa, delatnosti policije i bezbednosnih službi, obrazovne i socijalne politike i medija.

15.25 - Predsedništvo Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije (KLS) na današnjoj sednici u Kući košarke donelo je odluku o pravilu da se utakmice prekidaju ukoliko navijači budu vredjali nekog od aktera susreta odloži za početak sledeće sezone. Ova odluka prvobitno je doneta juče, ali je posle dopisa Partizana hitno sazvana nova sednica, na kojoj je odluka preispitana i posle duže diskusije zaključeno je da se sve odloži za start sledeće sezone, jer je potrebno još vremena da se obezbede svi uslovi koji će doneti konsenzus po ovom pitanju.

15.00 - Trener Totenhema Andre Viljaš-Boaš rekao je da je za njegovu ekipu važnije da se plasira u Ligu šampiona, ali i da svi u londonskom klubu žele da osvoje trofej ove sezone. Fudbaleri Totenhema u četvrtak igraju na Vajt Hart Lejnu protiv Bazela, prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige Evrope. "Sanjamo o osvajanju trofeja ove sezone, pa smo koncentrisani na takmičenje u Ligi Evrope. Moramo da imamo svež tim i mogućnost da rotiramo naše kvalitetne igrače", rekao je Viljaš Boaš, a preneli su danas britanski mediji.

14.55 - Srpska maratonka Olivera Jevtić učestvovaće na 26. Beogradskom maratonu, saopšteno je danas. "Zadovoljna sam što ću ponovo trčati maratonsku trku na 26. Beogradskom maratonu, posle pauze od šest godina. To je naš najznačajniji sportski događaj i dok se on godinama razvijao ja sam sa njim napredovala, tako da osećam kao da smo zajedno rasli i dostizali atletske visine", rekla je Jevtićeva, navodi se u saopštenju Beogradskog maratona.

13.56 - Barselona ne samo da je ispustila pobedu u Parizu već je ostala i bez dva bitna ''šrafa''. Havijer Maskerao povredio je ligamente kolena i pauziraće najmanje šest nedelja. Najbolji igrač sveta Lionel Mesi povredio je zadnju ložu i pauziraće od sedam do deset dana i neizvestan je za revanš sa Parižanima.

13.21 - Napadač Mančester Sitija Karlos Tevez kažnjen je sa 250 sati društveno korisnog rada, oduzeta mu je vozačka dozvola na šest meseci a moraće da plati novčanu kaznu u iznosu od 1000 funti. Ovu odluku je doneo sud u Mančesteru zbog Tevezove vožnje automobila usled zabrane i bez osigurnja.

13.00 - Fudbalski klub Partizan pridružio se danas humanitarnoj akciji "Za Tijanino novo srce", a rukovodstvo kluba odlučilo je da prihod sa prvenstvene utakmice protiv Vojvodine bude namenjen fondu za operaciju osmogodišnje devojčice Tijane Ognjanović. "FK Partizan je institucija koja prepoznaje prave vrednosti i sam je veoma aktivan na polju humanitarnih aktivnosti, pa je sasvim razumljivo da se priključio jednoj plemenitoj inicijativi", objavljeno je na sajtu crno-belih.

12.45 - Igrači austrijskog četvrtoligaša Vajca pokušali su varkom, samo njima znanom, da prevare igrače protivničke ekipe prilikom izvođenja slobodnog udarca. Ipak, "akcija" se pretvorila u pravi fijasko, a šta se dogodilo - pogledajte sami...

12.20 - Peter Sagan, slovački biciklista, našao se na udaru javnosti, pošto je na dodeli nagrada za plasman na trci oko Flandrije na pobedničkom postolju uštinuo hostesu za zadnjicu. "Kada sam osetila njegovu ruku, htela sam da mu opalim šamar. Ipak, odlučila sam da se ponesem profesionalno", izjavila je hostesa Maja Lej.

12.10 - Fudbaler Bajerna iz Minhena Toni Kros mogao bi da odsustvuje sa terena dva meseca pošto je u utakmici Lige šampiona protiv Juventusa povredio mišić primicač desne noge, saopštio je danas nemački klub.

12.00 - Filipinska bokserska zvezda Mani Pakjao planira borbu u septembru, i to najverovatnije van SAD, kako bi izbegao plaćanje poreza. Portparol Pakjaa Rouz Tamajo potvrdila je da su u toku pregovori za revanš meč sa Meksikancem Huanom Manuelom Markesom, koji je nokautirao filipinskog šampiona prošlog decembra. "Meč je definitivno u septembru. Razgovaraćemo o protivniku Pakjaa posle izbora u maju", rekla je Rouz Tamajo za AFP. Tridesetčetvorogodišnji Pakjao je inače, kandidat na izborima za kongresmena na Filipinima i trenutno je u toku njegova predizborna kampanja.

10.00 - Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo turnira u meksičkom Montereju pošto je jutros pobedila 116. teniserku sveta Ruskinju Martu Sirotkinu sa 2:0 u setovima (6:0, 6:0). Ivanovićeva, četvrti nosilac, će u drugom kolu igrati protiv Timee Baboš iz Mađarske, 123. teniserke sveta i to će biti njihov prvi duel.

9.30 - Košarkaši Njujorka pobedili su u noći između utorka i srede aktuelne šampione Majami sa 102:90 i ostvarili devetu uzastopnu pobedu u NBA ligi. Nikse je do pobede predvodio Karmelo Entoni sa 50 poena, od čega je pogodio sedam "trojki" iz 10 pokušaja. Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Dalas sa 101:81. Kobi Brajant ostvario je "tripl dabl" učinak od 23 poena, 11 skokova i 11 asistencija, što je njegov 19. "tripl dabl" u karijeri. Dvajt Hauard postigao je 24 poena uz 12 skokova za Lejkerse. Tokom poluvremena utakmice u Stejpls Centru, Los Anđeles Lejkersi povukli su dres sa brojem 34 koji je nosio njihov bivši košarkaš Šejkil O'Nil.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.